Sean Dyche kuuluu Burnleyn seurahistorian suurimpiin legendoihin.

Dyche valmensi Burnleya vuodet 2012-22. Dyche oli nostamassa seuraa kahdesti Valioliigaan ja tuli vuosien saatossa tutuksi varsin tunnistettavasta ja suoraviivaisesta pelitavastaan.

Pesti päättyi potkuihin keväällä 2022. Dyche palasi valmentamisen pariin tammikuussa siirryttyään Evertonin peräsimeen.

Burnley isännöi Evertonia lauantaina Valioliigassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Dyche palaa valmentajana entisen seuransa kotistadionille. Dyche on seuran kannattajien ehdoton suursuosikki. Stadionin välittömässä läheisyydessä sijaitsee Dychen mukaan nimetty pubi. Dyche aikoo vierailla pubissa tervehtimässä vanhoja tuttuja.

– Olen aina kunnioittanut suuresti kannattajia ja ihmisiä seuran ympärillä. Minulla on ollut erityinen yhteys heihin, koska vietin siellä niin paljon aikaa ja saavutimme paljon hienoja asioita. Kun peli vihelletään käyntiin, haluan vain voittaa. Silloin olen töissä. Olen tässä pelissä mukana voittaakseni.

– Ennen ja jälkeen ottelun toivottavasti törmään tuttuihin naamoihin. Burnleyssa on ollut paljon muutoksia sen jälkeen, kun lähdin, mutta tietenkin siellä on tuttujakin naamoja. On hienoa tavata heidät. Ja tietenkin menen pubiini juomaan muutaman oluen.