Ivan Toney on puhunut uransa synkimmästä jaksosta. Brentfordin tähtihyökkääjä vapautuu tammikuun 17. päivänä viimein pitkästä kilpailukiellostaan.

Toney, 27, sai toukokuussa kahdeksan kuukauden mittaisen kilpailukiellon vedonlyöntirikkomuksista. Englantilainen on saanut harjoitella syyskuusta alkaen Brentfordin vahvuudessa.

Vaikeimpina hetkinä rangaistuksesta Toney ei halunnut ajatellakaan jalkapalloa.

– Siinä oli hetkiä, kun menetin rakkauteni jalkapalloon. En katsonut sitä silloin ollenkaan. Tätä jatkui ehkä kuukauden, Toney kommentoi Mirrorille.

– Seurasin kuitenkin Brentfordin ottelut. Laitoin sen taustalle ja kuuntelin tulostilannetta ja maalipaikkoja. Ennen tätä katsoin jokaisen ottelun Valioliigaa, Ykkösliigaa, Kakkosliigaa ja kaikkea mahdollista televisiosta.

– Rankaisin tavallaan itseäni, mutta ajattelin sitten ettei se auta minua.

Toney tulee olemaan Brentfordin käytössä seuran seuraavassa Valioliiga-ottelussa Nottingham Forestia vastaan tammikuun 20. päivä. Maalipyssy haluaa malttamattomana todistaa jälleen kykynsä.

– Silloin kun ei ole pelannut hetkeen, on aina selvittämättömiä asioita. Se ajatus on vain päässäsi, että haluat pystyä siihen mitä kukaan ei odota sinulta. Tiedän ihmisten ajattelevan, että pystynkö tehdä sitä ja tätä ja kuinka hyvä olen palatessani. Minä tunnistan itse omat kykyni, joten pyrin kentällä vain parhaimpaani.

– Isäni vain hoki minulle, että olen eliittipelaaja eliittitason asenteella. Hän kehoitti minua puskemaan eteenpäin. Kun se iskostui päähäni, ymmärsin olevani edelleen huippupelaaja. Jokainen lähipiirissäni perheestäni ystäviin on ollut osana siinä.

LUE MYÖS!