Mauricio Pochettinon asema Chelsean päävalmentajana ei tiettävästi ole vaarassa niin kauan kuin joukkueella on realistinen mahdollisuus päästä europeleihin, kertoo Telegraph.

Chelsea on kirjoitushetkellä Valioliigassa vasta 10. sijalla, ja tiistaina lontoolaiset kärsivät liigacupin välierien avausosassa 0-1-tappion Mestaruussarjan Middlesbrough’lle.

Pochettinon ryhmä on kuitenkin Valioliigassa vain muutaman pisteen päässä europeleihin oikeuttavista sijoista. Lisäksi sillä on mahdollisuus päästä Eurooppa-liigaan FA Cupista, jonka neljännellä kierroksella se kohtaa Aston Villan. Liigacupin voitto taas takaisi paikan Konferenssiliigaan.

Chelsea ei näe Konferenssiliigaa taloudellisena kannustimena, mutta sinne pääseminen olisi askel eteenpäin surkeasta viime kaudesta.

Telegraphin mukaan Chelsea lähti kauteen tavoitteenaan päästä europeleihin, joskaan se ei ole ainoa mittari, jonka perusteella Pochettinon työskentelyä arvioidaan.

Chelsean uudet omistajat ovat käyttäneet edellisissä siirtoikkunoissa hurjia summia uusiin pelaajahankintoihin. Seuran tähtäin on luonnollisesti Mestarien liigassa, mutta tämän kauden osalta tuohon tavoitteeseen suhtaudutaan jo hieman realistisemmin. Sinipaidat ovat 12 pisteen päässä neljättä sijaa miehittävästä Arsenalista, kun kaudesta on puolet takana.

Viime kesänä pestattu Pochettino on johdattanut Chelsean 26 otteluun, joista joukkue on voittanut 13 ja hävinnyt yhdeksän.

Telegraph Football

@TeleFootball
Mauricio Pochettino’s future at Chelsea not in doubt while his struggling side remain in contention for the Europa League or Europa Conference

✍️ @Matt_Law_DT

#TelegraphFootball I #CFC

Linkki twiittiin.