Jürgen Klopp jättää Liverpoolin kuluvan kauden jälkeen. Liverpool tiedotti Kloppin ratkaisusta perjantaina.

Saksalaisvalmentajan sopimus Liverpoolin kanssa olisi päättynyt kesällä 2026.

Klopp, 56, on valmentanut Liverpoolia lokakuusta 2015 lähtien.

Klopp on yksi Liverpoolin mittavan seurahistorian menestyksekkäimmistä valmentajista. Klopp on voittanut Liverpoolin peräsimessä Valioliigan, Mestarien liigan, FA Cupin, Liigacupin, seurajoukkueiden maailmanmestaruuden, UEFA Super Cupin ja Community Shieldin.

Klopp kertoi Liverpoolin julkaisemassa tiedotteessa, miksi jättää seuran.

– Rakastan kaikkea tässä seurassa ja kaupungissa. Rakastan kaikkea kannattajissamme, joukkueessamme ja valmentajatiimissämme. Mutta se, että teen silti tämän ratkaisun kertoo siitä, miten vakuuttunut olen päätöksestäni.

– Kyse on siitä, että energiani on loppumaan päin. Tällä hetkellä minulla ei ole luonnollisesti minkäänlaisia ongelmia sen kanssa, mutta olen tiennyt jo pidempään, että minun on ilmoitettava tästä jossain vaiheessa. Tiedän, etten voi tehdä tätä työtä jatkuvasti.

Kloppilla oli myös viesti Liverpoolin kannattajille.

– Kaikkien näiden vuosien aikana, jotka olemme viettäneet yhdessä, on kunnioitukseni ja rakkauteni teitä kohtaan vain kasvanut. Olen teille totuuden velkaa, ja tämä on se totuus.

Liverpool FC

@LFC
Jürgen Klopp has announced his decision to step down as #LFC manager at the end of the season, having informed the club’s ownership of his wish to leave his position in the summer.

LUE MYÖS