Gareth Southgaten sopimus Englannin jalkapalloliiton kanssa päättyy joulu-tammikuun vaihteessa.

Southgate, 53, on valmentanut Englannin A-maajoukkuetta syksystä 2016 lähtien. Southgate on luotsannut Englannin EM-finaaliin ja MM-välieriin. 

Southgate seurasi torstaina paikan päällä UEFA Nations Leaguen lohkoarvontaa. Englanti kohtaa lohkossaan Huuhkajien lisäksi Irlannin ja Kreikan.

Telegraph tiedusteli Southgatelta, aikooko luotsi jatkaa Englannin A-maajoukkueen peräsimessä kesän EM-lopputurnauksen jälkeen.

– On katsottava, miten EM-lopputurnaus sujuu. Se on hyvin simppeliä. Tiedämme, mitä kykenemme saavuttamaan. Tiedän, mitä itse pitäisin onnistumisena. En mieti juurikaan mitään muuta. Täällä oli paikalla 55 maajoukkuevalmentajaa ja mielestäni on hyvin mahdollista, ettei puolet heistä ole enää nykyisessä työssään EM-kisojen jälkeen. Maajoukkuejalkapallo on sellaista.

– Meidän on jatkettava otteluiden voittamista, ja sen jälkeen teemme päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Olen rauhallinen sen suhteen. Olen keskittynyt saamaan parhaan tuloksen kesän kisoista. Jos tekisimme jonkun päätöksen tulevaisuuden suhteen ennen kisoja, voisi se haitata peliesityksiä EM-kisoissa, oli se päätös sitten mikä tahansa.

LUE MYÖS