Liverpool ja Real Madrid kohtaavat kauden huipentavassa Mestarien liigan finaalissa toukokuun lopussa.

Viimeksi joukkueet pelasivat toisiaan vastaan syksyllä 2014. Tuolloin Real ja Liverpool pelasivat samassa Mestarien liigan alkulohkossa. Real voitti molemmat kohtaamiset, 3-0 ja 1-0.

Siitä on vain kolme ja puoli vuotta aikaa. Ei uskoisi, kun katsoo Liverpoolin kokoonpanoa tuolta ajalta. Viimeisimmässä kohtaamisessa Poolin maalia vartioi nykyinen kakkosvahti Simon Mignolet. Puolustuslinjan muodostivat Javier Manquillo, Martin Škrtel, Kolo Touré ja Alberto Moreno.

Keskikentän pohjalla nähtiin kaksikko Emre Can-Lucas Leiva. Heidän yläpuolellaan pelasi kolmikko Adam Lallana, Joe Allen ja Lazar Marković. Piikissä hääri Fabio Borini.

Tuosta ryhmästä Mignolet’n lisäksi Liverpoolia edustavat enää vain penkkimies Moreno, kauden päätteeksi lähtevä Can ja loukkaantumisaltis Lallana. Manquillo pelaa nykyisin Newcastlessa, Škrtel Fenerbahçessa ja Touré on lopettanut uransa. Leiva myytiin Lazioon, Allen Stokeen ja Borini Sunderlandiin. Sittemmin Borini on palannut kotimaansa AC Milaniin.

Marković on edelleen Poolin mies, joskaan hän ei ole joukkueessa pelannut kauden 2014-15 jälkeen. Tällä hetkellä serbialainen on lainalla Anderlechtissa.

Liverpoolin Real-kohtaamisen vaihtopenkkikin on mennyt täysin uusiksi. Realia vastaan penkillä aloittivat Mario Balotelli, Philippe Coutinho, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Glen Johnson, Brad Jones ja Raheem Sterling.

Balotelli iskee nykyään maaleja Nizzassa. Coutinho nousi Liverpoolissa tähdeksi, mutta hänet myytiin kauden suurimmassa siirtosaagassa Barcelonaan tammikuussa. Gerrard on lopettanut uransa, Johnson pelaa nykyään Stokessa ja Jones Feyenoordissa. Sterling puhkesi sittemmin kukkaan ja hänet myytiin Manchester Cityyn. Tuon Real-ottelun penkkimiehistä nykyjoukkueessa pelaa ainoastaan kapteeniksi noussut Henderson.

Real Madrid pysynyt lähes samana

Mielenkiintoista on se, että samaan aikaan kun Liverpoolin pakka on mennyt täysin uusiksi, Realin joukkue on pysynyt lähes identtisenä. Liverpoolia vastaan avasivat Iker Casillas, Álvaro Arbeloa, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo, James Rodríguez, Luka Modrić, Toni Kroos, Isco, Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo. Ainoastaan Casillas ja Arbeloa on sittemmin myyty tai päästetty pois. Rodríguez pelaa tällä hetkellä lainalla Bayern Münchenissä.

[readmore from=Liverpool]

Penkiltäkin löytyi tuttuja miehiä: Gareth Bale, Nacho, Javier Hernández, Pepe, Álvaro Medrán, Keylor Navas ja Lucas Torro. Seitsikosta Hernández, Pepe, Medrán ja Torro eivät enää edusta Realia.

No miten Liverpoolille ja Realille tuolla kaudella kävi?

Real voitti alkulohkon ja putosi välierissä Juventukselle. Liverpool puolestaan jäi alkulohkossaan kolmanneksi. Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Liverpool taipui Beşiktaşille rangaistuspotkukilpailussa.

Korjaus klo 11.32: Liverpool hävisi Eurooppa-liigassa Beşiktaşille eikä Club Bruggelle.