Tottenham kärsi keskiviikkona kaatosateessa pelatussa rästiottelussa 0-1-tappion Valioliigan häntäpään Burnleyä vastaan. Tappio piti Tottenhamin Valioliigassa sijalla kahdeksan, ja vaikka sillä on edelleen rästipelejä pelaamatta, ei paikka ensi kauden Mestarien liigassa ole enää Spursin omissa käsissä.

Pelin jälkeisissä kommenteissaan Tottenhamin valmentaja Antonio Conte vaikutti kyseenalaistavan omaa jatkoaan seurassa. Conte epäili avoimesti omaa osaamistaan ja vihjasi olevansa valmis jättämään paikkansa, jos seurajohto niin päättää.

Vielä lauantaina Tottenham nousi komeaan 3-2-voittoon sarjakärki Manchester Citystä, mutta muutoin se on hävinnyt neljä viidestä viimeisestä valioliigapelistään.

– Teemme kaikkemme kääntääksemme tilanteen, mutta se ei riitä. Neljä tappiota viidestä viimeisestä pelistä ei ole tarpeeksi hyvä tulos. Tällaista ei tapahdu minulle, Tottenhamin valmentajana marraskuussa aloittanut Conte sanoi toimittajille.

– Ehkä en olekaan niin hyvä. Tottenham soitti minulle, jotta muuttaisin asioita. Voisin vain nostaa palkkaani, mutta olen liian rehellinen sulkeakseni silmäni. Olemme hävinneet neljä viimeisestä viidestä pelistä. Minulla on kunnianhimoa ja vihaan häviämistä. Tätä ei voi hyväksyä.

– Minun pitää puhua seurajohdon kanssa. Tottenhamin pitää tehdä päätöksiä minua ja seuraa koskien. Meidän täytyy löytää paras ratkaisu. En voi hyväksyä tappioiden jatkumista. Olen pahoillani. Täällä valmentajat vaihtuvat, mutta pelaajat ovat aina samoja – eivätkä tulokset muutu.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Antonio Conte: "I need to talk to the club. Tottenham have to make an assessment about the club, about me. We need to find the best solution. I can't accept to keep losing. I'm sorry". ⚪️ #THFC

"Here coaches change, but players are always the same... but results don't change".

Viime lauantain peli Manchester Cityä vastaan oli Tottenhamilta hyvä esitys, mutta sellaisia pitää pelata useammin, jos Tottenham mielii ensi kaudeksi europeleihin. Seuraava tilaisuus on lauantaina heikkovireistä Leedsiä vastaan.

– Ehkä jokin on pielessä. Haluan kantaa vastuuni. Olen valmis mihin tahansa päätökseen. Olen halunnut auttaa Tottenhamia ensimmäisestä päivästä lähtien, mutta tällä hetkellä asiat eivät suju oikein, Conte jatkoi.

– Pelaamme lauantaina Leedsiä vastaan vieraissa. Se on hyvä hetki arvioida tilannetta. Yritän kaikkeni, mutta tilanne ei muutu. Tosiasia on, että viimeisissä viidessä pelissä olemme pelanneet kuin putoamiskamppailua käyvä joukkue.

– Haluan yrittää parantaa tilannetta ja arvioida asioita seuran kanssa. Jos jatkamme tällä tavalla, voimme päätyä sarjassa sijoille 10, 12 tai 13. Silloin olemme samoilla sijoilla, kuin silloin, kun saavuin tänne, Conte voivotteli.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Here’s Antonio Conte press conference after Burnley game. “Maybe I’m not so good - I can’t close my eyes, I have ambition”. ⚪️ #THFC

⤵️🎥 @HaytersTV

Lähde: ESPN