Mikel Artetan kuherruskuukausi Arsenalissa päättyi katastrofiin: ”Sattuu isosti”

© Kuva: Getty Images

Arsenal putosi torstai-iltana Eurooppa-liigasta, hävittyään kotiottelunsa Olympiakosille 1-2. Koska Gunners oli onnistunut vieraottelussa sekä maalinteossa, että voiton kaivamisessa, nähtiin Emiratersilla jatko-ottelu sen jälkeen kun varsinainen peli päättyi vieraille 0-1. Pierre-Emerick Aubameyang näytti jo vieneen isännät 113. maalillaan jatkoon, mutta toisin kävi. Lue otteluraportti täältä.

Vuonna 2020 tappioitta tähän saakka kaikissa kilpailuissa edennyt, Mikel Artetan joulun aikoihin komentoonsa ottanut ryhmä koki siis todellisen iskun. Arsenalin kokoluokkaa edustavan seuran vähimmäisvaatimus on toki edelleen pelata Mestarien liigaa. Ensi kaudelle siinä riittää nyt entistä enemmän tavoitetta, kun Eurooppa-liigan reitti sulkeutui.

Arteta on joka tapauksessa tuonut joukkueeseen, jopa koko seuraan, täysin uutta eloa ja iloa. Ennen muuta puolustuspelaaminen on parantunut. Torstai-illassa vieraiden molemmat osumat tulivat kuitenkin kulmapotkuja seuranneista tilanteista. Valmentaja oli taiston tauottua järkyttynyt.

– Sattuu isosti. Meillä oli tämän kilpailun suhteen isot odotukset, espanjalainen myönsi.

Arsenal pyöritti peliä ja piti palloa hallussaan, ja välillä syntyi illuusio siitä, että isännät suorastaan dominoivat ottelua.

– Teimme paljon hyviä asioita, ja loimme riittävästi paikkoja voittaaksemme. Päästimme kuitenkin kaksi maalia erikoistilanteista, ja se on tällaisissa kallista.

UEL:n suomat mahdollisuudet jäivät nyt siis käyttämättä. Arteta myönsi tämän menneen isolta osalta omaan piikkiinsä.

– Jos olisimme menneet jatkoon, sillä olisi ollut valtava vaikutus joukkueeseen. Se olisi tuonut sitä vielä enemmän yhteen, ja antanut nostetta kevääseen. Pojat pelasivat kuitenkin juuri niin kuin halusin, ja seison täysin heidän takanaan. Yrittämisen määrä oli valtava, nyt meidän on vain jatkettava yhtenäisenä ryhmänä.

Realiteetit on hyväksyttävä; tie ensi kauden europeleihin pitää taistella Valioliigan kautta.

– Tämä oli iso isku niin joukkueelle kuin seuralle, mutta se on jalkapalloa. Meidän on pystyttävä käsittelemään tällaiset tilanteet, jos aiomme pysyä alalla. On minun ja joukkueen vastuulla palauttaa asiat paikoilleen.

Lähde: Arsenal