Tulikuuma Arsenal hätyyttelee jo kärkisijoja! Mikel Artetaa ei sarjataulukko hetkauta: ”Haluan keskittyä vain siihen”

© Kuva: Getty Images

Arsenal jatkoi Valioliigassa vahvaa virettään kukistamalla tiistai-iltana Southamptonin maalein 3-1.

Arsenalin sankareiksi nousivat Alexandre Lacazette ja Bukayo Saka, jotka kumpikin kirjauttivat tilastoihinsa yhden maalin sekä yhden maalisyötön.

Viikonloppuna Arsenalin taival FA Cupissa katkesi juuri Southamptonia vastaan, joten Tykkimiehet sai maukkaan revanssin. Mikel Arteta oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen St. Mary’s Stadiumilla.

– Olimme todella hyviä alusta alkaen, Arteta sanoi ottelun jälkeen lehdistölle.

– Päästimme maalin kulmapotkusta ja reagoimme siihen heti. Olimme todella hyviä pallollisena. Paransimme paljon pelinrakentelua heidän prässiään vastaan. Pääsimme paremmin paineen alta pois ja loimme loistavia maalipaikkoja.

– Myös prässimme oli erinomaista. Ja kun jouduimme puolustamaan syvemmältä 3-1 -johtoasemassa, pelasimme loistavasti. Tämä oli meiltä todella vahva esitys.

Kyseessä oli Arsenalille jo kuudes peräkkäinen tappioton ottelu. Tapaninpäivän Chelsea-ottelusta alkaneen putken aikana voittoja plakkariin on kertynyt viisi, tasapelejä yksi. Piste-ero Mestarien liigaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on enää viisi pistettä.

– En halua katsoa sarjataulukkoa, Arteta vastasi kysymykseen joukkueen mahdollisuuksista TOP4:ään.

– Haluan vain keskittyä oman joukkueen suorittamiseen. Siihen, kuinka voimme parantaa, miten pelaamme paremmin ja miten voitamme pelejä.

Arsenal nähdään seuraavan kerran tositoimissa lauantaina, kun joukkue saa Emiratesille vieraaksi huippukautta pelaavan Manchester Unitedin. Ottelu alkaa lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa.