Arsène Wenger on kertonut, miten Kylian Mbappé olisi voinut siirtyä ilmaiseksi Arsenaliin ranskalaislegendan ollessa vielä Tykkimiesten peräsimessä.

Mbappén nimi nousi taas jalkapallokansan huulille, kun PSG:n tähtihyökkääjä teki häikäisevän hattutempun Barcelonan verkkoon Mestarien liigan huippuottelussa tiistai-iltana.

22-vuotiasta ranskalaista on viety siirtohuhuissa jo pidemmän aikaa esimerkiksi Real Madridiin ja Liverpooliin. Kaikki voisi kuitenkin olla nyt täysin toisin, jos Wenger olisi houkutellut lupaavan nuorukaisen ensin Arsenaliin.

– Voimme puhua Mbappésta. Olin hänen kotonaan vierailulla, kun hän ei osannut päättää, jatkaakko sopimusta Monacon kanssa vai ei. Hän olisi voinut tulla Arsenaliin ilmaiseksi, Wenger kertoi beIN Sportsille.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Wenger kertoo Arsenalin olleen lähellä Ronaldon ja Messin hankkimista. Kuva: Getty Images

Wenger on tarinoinut aiemminkin siitä, miten useat nykypäivän tähtipelaajat – kuten Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo – ovat olleet lähellä siirtyä Emiratesille nuoremmassa iässä. Uudelleen mestariluotsin mukaan Arsenal ei kuitenkaan ole ainoa seura, joka pitää vastaavia tarinoita sisällään.

[readmore from=Arsenal]

– Sanoisin, että jokaisen seuran historiasta löytyy tällaisia tapauksia. Menit sinä sitten Milanoon, Manchesteriin, Arsenaliin tai Chelseaan, tällaisia tarinoita löytyy joka paikasta, Wenger jatkoi.

– Ronaldokin oli hyvin lähellä liittyä Arsenaliin. Meillä kävi vain huono tuuri, kun Carlos Queirozista tuli Man Unitedin apuvalmentaja. Vain viikkoa myöhemmin hän sai Sir Alex Fergusonin suostuteltua ostamaan Ronaldon. Hän oli siihen aikaan melko hyvä kaappaus.

– Halusimme hankkia myös Messin, Cesc Fabregasin ja Gerard Piquén. He olivat kaikki syntyneitä vuonna 1987 ja pelasivat yhdessä. Piqué oli silloin vielä keskikenttäpelaaja. Lopulta hän päätti kuitenkin siirtyä Man Unitediin, kun Fabregas liittyi meihin. Barcelona oli kuitenkin tarpeeksi fiksu pitääkseen Messin itsellään.

LUE MYÖS: