Chelsea voitti tiistaina Mestarien liigan lohkovaiheen päätöspelissään ranskalaisen Lillen 2-1.

#CHELOSC #UCL

Ensimmäisen vartin aikana ei juuri tekopaikoilla juhlittu, mutta peli oli täydellisesti Chelsean hallussa.

Jo ennen tiistaita lohkojumboksi varmistunut Lille sai harvoin edes kolmen syötön mittaista ketjua aikaiseksi. Tilannetta ei ainakaan helpottanut se, että ranskalaisten päävalmentaja Christophe Galtier oli jättänyt monta avainpelaajaansa vaihtopenkille.

Chelsea loi muutaman tontin, kunnes se lopulta osui 19. minuutilla hienon sommitelman seurauksena. Mateo Kovačić nosti pallon N’Golo Kantélle, joka pudotti sen rinnallaan Christian Pulišićille. Yhdysvaltalaiskiituri kipitti kohti maalia, mutta tarjoili vielä syötön Willianille, joka ajoi päätyrajalle. Brassilaituri löysi napakalla syötöllä maalin edustalta Tammy Abrahamin, jonka tarvitsi enää laittaa pallo tyhjään verkkoon. 1-0.

3 - Tammy Abraham has scored in his last three appearances at Stamford Bridge in all competitions, having scored in just one of his first eight home games this term. Lair. #CHELOSC #UCL

Isännät iskivät toistamiseen 35. minuutilla, kun kapteeni César Azpilicueta puski Emerson Palmierin antaman kulmapotkun sisään. 2-0.

2 - César Azpilicueta has scored two goals in his last three Champions League games, more than he had in his first 46 appearances in the competition (1). Skipper. #CHELOSC

Chelsea piti palloa avausjaksolla 61-prosenttisesti. Tauolle mentäessä lontoolaisilla oli yhdeksän maalintekoyritystä ja vierailla kolme.

Myös toinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa. Willian oli kasvattaa johtoa heti tauon jälkeen, mutta Lille-vahti Mike Maignan torjui brassin vapaapotkun.

Lille joutui vaihtamaan Maignanin pois kentältä 72. minuutilla hänen tultua pallontavoittelutilanteesta huonosti alas. Hänet korvasi Léo Jardim, jolle ottelu oli ensimmäinen Lillen paidassa.

Vartti ennen päätösvihellystä peli meni jännäksi. Chelseaa vuosina 2014-2017 edustanut Loïc Rémy kiskaisi Lillen ensimmäisen laukauksen kohti maalia koko ottelussa ja toi heti vieraat tasoihin. 2-1.

Rémyllä oli sauma murskata Chelsean jatkopaikkahaaveet lisäajalla, kun hän murtautui vasemmalta laidalta rangaistusalueelle, mutta ranskalaiskärjen veto jäi vaisuksi.

Chelsea piti johdostaan kiinni ja eteni siten lohkokakkosena jatkoon. Lohkon illan toisessa ottelussa Valencia voitti Ajaxin vieraissa 1-0 ja nappasi lohkovoiton itselleen. Ajaxin europelit jatkuvat keväällä Eurooppa-liigassa.