Frank Lampard vihjasi tekevänsä radikaaleja muutoksia Chelsean miehistöön joukkueen hävittyä 0-3-lukemin Sheffield Unitedille lauantai-iltana (lue lisää). Kyseessä oli Chelsean painavin valioliigatappio kauden avauspäivän jälkeen.

Chelsea sortui lukuisiin puolustusvirheisiin, kun David McGoldrickin ja Oliver McBurnien maalit varmistivat Sheffield Unitedille tyylipuhtaan voiton Bramall Lanella. Lampardin mielestä kotijoukkue oli alusta saakka nälkäisempi kuin Chelsea, jonka hyökkäysesitys jäi varsin vaisuksi.

– He olivat meitä parempia fyysisesti ja henkisesti. Kuulin kentällä ainoastaan Sheffield United -pelaajien äänen. Jos täällä ei suoriudu tarpeeksi hyvin, näin käy, Lampard selitteli Sky Sportsille.

Rivien välistä on myös luettavissa, miten armottomat aikeet tyytymättömällä Lampardilla on Chelsean heikoiten suoriutuneille pelaajille.

Simon Johnson

@SJohnsonSport
Lampard: "I learned a lot and I won't forget that." As Souness said in the Sky studio afterwards, sounds like a few #CFC players have just played themselves out of his plans for next season.

Andreas Christensen ja Kurt Zouma jäivät kumpikin kiinni kohtalokkaista merkkausvirheistä ensimmäisellä puoliajalla. Antonio Rüdiger lahjoitti McGoldrickille hänen toisen maalinsa ja paikalleen jäänyt Kepa Arrizabalaga olisi pystynyt McBurnien puskumaalissa parempaan.

– Me olimme liian hitaita, emmekä saaneet laitureita mukaan peliin. Me pidimme palloa, mutta emme olleet vaarallisia. Teimme virheitä. Pettymyksellisiä. Opin tästä pelistä paljon, enkä tule unohtamaan sitä, Lampard linjasi.

Simon Phillips

@siphillipssport
"I learned a lot today. I won’t forget that tonight” says Frank Lampard.

Expect some of the guys out the door this summer, and rightly so.

Tappio oli suuri takaisku Chelsean TOP4-haaveille. Lampard ymmärtää Mestarien liiga -haaveiden olevan uhattuna, mutta tällä hetkellä hän haluaa vain keskittyä pelin parantamiseen.

[readmore from=Chelsea]

– En ajattele TOP4-sijoitusta tänään. Tänään olen huolissani siitä, miten esiinnyimme. Katsotaan, missä olemme kun pelaamme Norwichia vastaan. Me emme voi lähestyä Norwichia, Manchester Unitedia tai Wolverhamptonia niin kuin tänään, Lampard päätti.

Chelsea isännöi tiistaina Norwichia, jonka jälkeen se kohtaa Manchester Unitedin FA Cupin välierissä. Kauden viimeisessä kahdessa pelissä vastaan asettuvat Liverpool ja Wolverhampton.