Jamie Carragherilta kovaa kritiikkiä Arsenalin ex-kapteenille – kehottaa seuraa myymään ”rasitteen”

© Kuva: Getty Images

Valioliiga-legenda Jamie Carragher uskoo, että keskikenttäpelaaja Granit Xhaka hidastaa Arsenalin kehitystä.

Tasaisin väliajoin kritisoitu Xhaka, 29, nousi jälleen torstaina negatiivisiin otsikoihin, kun hänet ajettiin 24. minuutilla suihkuun liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa Liverpoolia vastaan.

Xhaka yritti katkaista pitkän syötön, joka oli vapauttamassa Diogo Jotaa maalintekoon, mutta pallon sijasta Xhaka potkaisikin voimalla portugalilaishyökkääjää. Erotuomari Michael Oliver kaivoi taskustaan epäröimättä punaisen. Ottelu päättyi 0-0-tasapeliin.

Sveitsin maajoukkueen kapteeni pyysi pelin jälkeen sosiaalisessa mediassa ulosajoaan anteeksi. Xhakan vuosi on lähtenyt varsin kehnosti käyntiin, sillä hän on pelannut tammikuussa kaksi ottelua, joista ensimmäisessä hän aiheutti pilkun ja toisessa otti punaisen kortin.

Carragherin mukaan Arsenalin olisi jo korkea aika huolestua, koska hänen mielestään torstain tapauksessa ei ollut enää mitään uutta.

– Xhaka tekee, mitä Xhaka tekee, sanoi Carragher ottelun tauolla Sky Sportsin studiossa.

– Hän tekee täysin naurettavan rikkeen, kun Jotan on tehtävä vielä niin paljon [tehdäkseen maalin]. Tapa ja voima, joilla hän kaatoi hänet… Ei ole epäilystäkään, etteikö se olisi punainen kortti.

Pelin jälkeen Carragher jatkoi tapaus Xhakan parissa.

– Ulkopuolelta katsottuna, jokainen manageri peluuttaa häntä, joten hän on varmaankin hyvä hahmo, hyvä harjoittelija ja hyvä jätkä.

– Hän on myös hyvä pelaaja, olemme nähneet sen Sveitsin peleissä ja ajoittain Arsenalin paidassa. Mutta tämä on menossa siihen pisteeseen, että hän on rasite sen suhteen, mitä näimme tänä iltana.

– Puhuimme siitä, kuinka hyvin Arsenal pelasi Man Cityä vastaan, mutta sekin pilattiin, ja Xhaka oli taas mukana (aiheutti rangaistuspotkun).

– Sitä vain tapahtuu nyt liikaa. Hän ei ole nuori poika, jonka voi ajatella oppivan kokemuksen myötä. Hän on yksi heidän kokeneista pelaajistaan, ja se on yksi asia, joka estää Arsenalia ottamasta seuraavaa askelta.

– Olen niin vaikuttunut Mikel Artetasta, heidän nuorista pelaajistaan ja siitä, mitä he ovat osoittaneet tällä kaudella, mutta joukkueen kokeneet pelaajat ovat tällä hetkellä ne, jotka jättävät nuoret pelaajat pulaan. Yleensä se menee toisinpäin, ja se on valtava ongelma Arsenalille.

– Se ei tule koskaan muuttumaan. Puhumme kaverista, joka on pelannut ehkä 250 peliä Arsenalissa. Hän on pelaaja, josta heidän on luovuttava.

Xhaka on edustanut Arsenalia kesästä 2016 lähtien siirryttyään seuraan Borussia Mönchengladbachista 45 miljoonalla eurolla. Tähän mennessä Xhaka on pelannut Tykkimiehissä 233 ottelua.

Syyskuussa 2019 Arsenalin silloinen manageri Unai Emery nimitti Xhakan joukkueen uudeksi kapteeniksi, mutta nauha vietiin häneltä jo reilun kuukauden jälkeen. Hän sai kannattajien vihat niskaansa kävellessään vaihtoon ottelussa Crystal Palacea vastaa. Fanit buuasivat ja vihelsivät Xhakalle, joka vastasi kritiikkiin sarkastisilla eleillä ja haistattelemalla takaisin. Hän myös otti pelipaitansa pois ennen kuin marssi stadionin uumeniin.

LUE MYÖS:


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.