Aston Villan kapteeni Jack Grealish on ollut syksyn kuumimmista pelaajista Englannissa.

Kannattajat vaativat Grealishia, 25, pitkään Englannin paitaan, mutta hän sai A-maajoukkuedebyyttinsä vasta viime syyskuussa. Nyt hänellä on tilillään neljä maaottelua, joista varsinkin viimeisimmästä on irronnut runsaasti kehuja. Englanti hävisi sunnuntaina Belgialle 0-2, mutta Grealish oli yksi ottelun hahmoista.

Maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate ylisti Grealishin esitystä tappion jälkeen.

– Jack on aloittanut maajoukkueuransa mahtavasti. Uskon, että hän pystyy käsittelemään kaiken saamansa huomion, sanoi Southgate BBC:lle.

– Hänen on vain jatkettava samaa menoa. Tietysti meillä on kilpailua pelipaikoista, mutta hän on osoittanut, että hän voi tuoda pelaamiseemme erilaisia asioita kuin muut pelaajat.

Englannin entinen maajoukkuepelaaja Joe Colen mietti All to Play for -podcastissa, olisiko Grealish voinut jopa auttaa omalla panoksellaan Englannin toissa vuoden MM-finaaliin.

– Jos nykyvireisen Jack Grealishin olisi voinut pistää kentälle MM-välierään Kroatiaa vastaan, hän olisi voinut puskea meitä pallollisesti eteenpäin, hankkia vastustajalle virheitä ja mahdollisesti voittaa pelin.

– Meillä on aina ollut ongelmana pallon pitäminen isoilla hetkillä ja nyt meillä on pelaajia, jotka ovat teknisesti tarpeeksi hyviä siihen.

Colen mukaan Grealishia ei voi näillä näytöillä mitenkään jättää ensi kesän EM-kisoista ulos.

– Jos hän jatkaa samaan malliin, hänet voidaan valita pelaajayhdistyksen Vuoden pelaajaksi. Kuinka vaikeaa hänet olisi siinä vaiheessa jättää ulos?

– Hän luo ja tekee maaleja. Hän on kuin monsteri, kun hän ottaa pallon ja lähtee juoksemaan sen kanssa.