Liverpoolin Jürgen Klopp ja Chelsean Frank Lampard ajautuivat pienimuotoiseen sanasotaan, kun joukkueet kohtasivat toisensa keskiviikkona Anfieldilla Valioliigassa.

Lampard hermostui Liverpoolin valmennusryhmälle, kun kotijoukkue sai vajaan 40 minuutin kohdalla hänen mielestään kiistanalaisen vapaapotkun, jonka Trent Alexander-Arnold laukoi lopulta maaliin. Liverpool voitti ottelun 5-3 ja sai pelin jälkeen Valioliigan mestaruuspystin itselleen.

Ottelun jälkeen Lampard vakuutteli, että valmentajien välillä ei ole eripuraa, ja onnitteli Liverpoolia mestaruudesta, mutta hän myös varoitti Liverpoolia ryhtymästä ”liian ylimieliseksi”.

Kloppin mielestä välienselvittelyn olisi pitänyt jäädä sivurajalle.

– Minusta ja vaihtopenkistäni [valmennusryhmästäni] ei voi sanoa tuollaista, koska me emme ole ylimielisiä, sanoi Klopp tänään, perjantaina, lehdistötilaisuudessa.

– Frank oli selvästi erittäin kilpailuhenkisellä päällä. Kunnioitan sitä paljon. Minun mielestäni siinä tilanteessa voi sanoa melkeinpä mitä vain.

– Minun mielestäni sen pitää olla kokonaan ohi, kun peli päättyy. Olen itse sanonut aiemmin paljon asioita, koska ne tulevat tunteella. Me elämme tässä mukana.

– Hän tuli tänne voittamaan ottelua tai saamaan pisteen päästäkseen Mestarien liigaan. Kunnioitan sitä paljon. Mutta hänen on opittava, että sen on päätyttävä loppuvihellykseen, eikä hän tehnyt niin.

– Tällä tavalla jälkikäteen puhuminen ei ole OK. Frankin on opittava. Hänellä on paljon aikaa oppia, koska hän on nuori valmentaja, mutta hänen on opittava.

Dejan Lovren (vas.) ja Mohamed Salah pääsivät keskiviikon ottelun jälkeen käsiksi mestaruuskannuun. Kuva: Getty Images

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, joissa Lampard kiroilee toistuvasti Liverpoolin vaihtopenkin suuntaan. Lampard sanoi päivän omassa lehdistötilaisuudessaan, että hän katuu käyttämäänsä kieltä, muttei oman joukkueensa puolustamista.

– Kadun käyttämääni kieltä, koska näitä toistetaan sosiaalisessa mediassa. Minulla on kaksi nuorta tytärtä, jotka ovat sosiaalisessa mediassa, joten kadun sitä.

– Mitä tulee siihen, että puolustan intohimolla joukkuettani, niin sitä en kadu. Olisin ehkä voinut käsitellä tilanteen hieman eri tavalla pitääkseni sen kielenkäytön loitolla.

– Joissain lehdissä on väitetty, että hermostuin Liverpoolin joukkueen juhlimisesta. Se oli kaukana siitä. Minusta Liverpoolin pitäisi juhlia niin paljon kuin he haluavat tuollaisen kauden jälkeen.

– Olisin ottanut oluen Jürgen Kloppin kanssa ottelun jälkeen ja onnitellut heitä heidän tämän kauden suorituksestaan. Mutta sivurajalla tapahtui heidän vaihtopenkkinsä osalta juttuja, joista en pitänyt. Ne eivät tulleet Jürgen Kloppilta, vaan hänen takanaan olleilta ihmisiltä. Ne menivät minusta rajan yli. Siitä miinä hermostuin, mutta se on mennyttä.

– Managereilla, kannattajilla ja pelaajilla on tunteet pinnassa. Kadun käyttämääni kieltä, ja mennään eteenpäin.