Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että toiset seurat voivat käyttäytyä tämän hetken siirtomarkkinoilla eri tavalla, koska ne ovat ”maiden ja oligarkkien” omistuksessa.

Valioliigan hallitseva mestari Liverpool on hankkinut tänä kesänä vain Konstantinos Tsimikasin Olympiakosista 13 miljoonalla eurolla, kun taas venäläismiljardööri Roman Abramovitšin omistama Chelsea on käyttänyt uusiin vahvistuksiin yli 200 miljoonaa euroa.

Kloppin mukaan koronaviruspandemian taloudelliset vaikutukset näkyvät eri seuroissa eri tavoin. Saksalaismanageri sanoi BBC:lle, että Liverpool on menestynyt olemalla sellainen seura kuin se on.

– Emme voi muuttaa sitä yhdessä yössä ja sanoa, että nyt haluamme käyttäytyä kuin Chelsea.

– Seurat ovat erilaisissa tilanteissa ja koko maailma elää epävarmuudessa.

Chelsea pulitti Kai Havertzista Bayer Leverkusenille tämän kesän ennätyssumman, 80 miljoonaa euroa. Kuva: Getty Images

– Joillekin seuroille ei tunnu olevan niin tärkeää, kuinka epävarmaltä tulevaisuus näyttää, koska ne ovat maiden ja oligarkkien omistuksessa, ja se on totuus.

– Me olemme erilainen seura. Me pääsimme Mestarien liigan loppuotteluun kaksi vuotta sitten, voitimme sen seuraavana vuonna ja voitimme Valioliigan olemalla sellainen seura kuin olemme.

Klopp sanoi, että Naby Keïtan ja Curtis Jonesin huippuvireen sekä Takumi Minaminon sopeutumisen myötä Liverpoolilla ei ole niin suure tarve tehdä hankintoja tänä kesänä. Saksalaismanageri myös muistutti, että uudet pelaajat eivät ole ainoa tapa kehittää joukkuetta.

– Me haluamme aina kehittää joukkuettamme, mutta siihen on eri keinoja. Yksi tapa on hankkia uusia pelaajia ja toinen on työskennellä yhdessä, kehittää asioita, joissa on hyvä ja yrittää mitätöidä asioita, joissa ei ole hyvä.

– Sitä on jalkapallo. Kukaan ei halua puhua harjoittelusta vaan pelkästään hankinnoista.