Jürgen Klopp ajautui väittelyyn kommenttinsa takia – toimittaja vaati Liverpool-manageria pyytämään anteeksi Afrikalta

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ajautui keskiviikkona väittelyyn erään toimittajan kanssa sanottuaan Afrikan-mestaruuskilpailuja ”pieneksi turnaukseksi” päivää aiemmin.

Kloppilta kysyttiin tiistaina lehdistötilaisuudessaan, mitä mieltä hän on siitä, ettei tulevina kuukausina ole luvassa maaottelutaukoja.

Saksalaismanageri sanoi olevansa huojentunut siitä, mutta hän muistutti median edustajia, että vajaan kuukauden mittainen Afrikan mestaruusturnaus pelataan tammi-helmikuussa, vaikka seurapelit jatkuvatkin samaan aikaan.

Liverpool menettää kisojen ajaksi muun muassa ykköshyökkääjänsä Mohamed Salahin ja Sadio Manén.

Keskiviikkona Liverpool voitti Porton Mestarien liigassa 2-0, ja Klopp esiintyi jälleen lehdistön edessä. Eräs toimittaja huomautti Kloppille hänen edeltävän päivän kommentistaan ja sanoi, että saksalaismanagerin tulisi pyytää sitä anteeksi. Klopp puolustautui sanomalla, että toimittaja irrotti hänen sanomisensa asiayhteydestä.

Näin keskustelu eteni Liverpool Echon mukaan:

Toimittaja: Ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessasi sanoit tahalLaan Afrikan mestaruussturnausta ”pieneksi turnaukseksi”. Minusta se on loukkaavaa pelaajia, kannattajia ja maanosan (Afrikan) ihmisiä kohtaan. Mielestäni olet maanosalle anteeksipyynnön velkaa.

Klopp: Kaikki hyvin, en tarkoittanut sitä sillä tavalla. En suoraan sanottuna ymmärrä, miksi ymmärsit sen noin.

Toimittaja: Niin sinä sanoit. Kuuntelin lehdistötilaisuuden läpi. Se oli loukkaavaa Afrikan maanosaa kohtaan.

Klopp: En tarkoittanut sitä niin, älä viitsi. Ajatus mielessäni ei ollut lähelläkään sitä, että haluan puhua Afrikan mestaruusturnauksesta ”pienenä turnauksena” tai Afrikan mantereesta pienenä maanosana.

Jos katsot koko lehdistötilaisuuden, niin saatat ymmärtää sen halutessassi oikealla tavalla, koska minä sanoin, että tästä hetkestä maaliskuuhun ei ole maaottelutaukoja. Sitä minä tarkoitin.

Minä sanoin: ”Aivan, tammikuussa on yksi pieni turnaus”. En tarkoittanut, että se on pikkuturnaus. Sanoin vain, että se on silti turnaus. Se oli ironinen kommentti. Se on silti turnaus, iso sellainen. Me menetämme parhaat pelaajamme siihen turnaukseen.

Toimittaja: Mutta sinä et sanoisi noin Euroopassa. Sinä et sanoisi ”pieni turnaus Euroopassa”. Tiedän, mitä tarkoitat ja ymmärrän asiayhteyden.

Klopp: Englanti ei ole äidinkieleni, mutta jos haluat ymmärtää minut väärin, niin voit tehdä niin koko ajan.

En todellakaan tiedä… Tiedän, etten koskaan ajattelisi näin. En ymmärrä, miksi ajattelit näin, rehellisesti sanottuna, mutta se ei todellakaan ole OK, koska en ikinä tekisi sellaista.

Mutta se siitä nyt. Se ei ollut tarkoitukseni, mutta sinä teit siitä jotain [enemmän], mikä ei ole kovin siistiä, jos olen ihan sataprosenttisen rehellinen.


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!