Mestarien liigan puolivälierät potkaistaan käyntiin tiistaina. Liverpool pelasi oman otteluparinsa avausosan Portugalissa Benfican vieraana ja oli parempi 3-1-lukemin.

Liverpool hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun ja olisi voinut mättää taululle vieläkin suuremmat lukemat. Ibrahima Konaten, Sadio Manén ja Luis Díazin maaleilla napattu 3-1-voitto kuitenkin takaa loistavat lähtökohdat ensi viikolla Anfieldilla pelattavaan toiseen osaotteluun.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta harmitteli sitä, ettei joukkue käyttänyt kaikkia maalipaikkoja hyväkseen.

– Mestarien liigan vieraspelin voittaminen täällä on vaikeaa, Klopp sanoi pelin jälkeen BT Sportille.

– Benfica taisteli hengestään. Annoimme heille vähän liikaa tilaa, mutta he myös ansaitsivat maalinsa, vaikka olisimme voineet puolustaa paremmin.

– Se oli kova peli, kuten odotinkin. Tiesimme, ettei 2-0-johto olisi mitään. He tekivät maalin ja peli aukesi paljon enemmän kuin halusimme. Heidän maalivahtinsa [Odysseas Vlachodimos] oli luultavasti paras pelaaja ja teki pari todella hyvää torjuntaa.

– Teemme yleensä näistä paikoista enemmän maaleja, mutta nyt emme tehneet. Kiitos siitä kuuluu lähinnä maalivahdille, joten kunniaa hänelle. Olisimme voineet tehdä lopussa 4-1-maalinkin. Se olisi ollut mukavaa, mutta emme ole haavemaassa. Nyt olemme kaksi maalia edellä, kun ottelupari on puoliajalla. Tästä on hyvä jatkaa.

Liverpool ja Benfica pelaavat otteluparin jälkimmäisen osaottelun ensi viikon keskiviikkona Anfieldilla. Ottelu potkaistaan käyntiin tuttuun tapaan kello 22:00.