Valioliigan kierrosennakko: Nyt testataan Ole Gunnar Solskjær

© Kuva: Getty Images

Valioliigaa pelataan lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

West Ham-Arsenal

Molemmat seurat kärsivät haasteista siirtomarkkinoilla. Marko Arnautovic haluaa jättää West Hamin ja lähteä Kiinaan. Arnautovic on tilastojen mukaan Hammersille todella tärkeä pelaaja. Hän saapui London Stadiumille kesällä 2017. Hän on tehnyt ja syöttänyt tämän jälkeen eniten maaleja koko porukasta.

Arsenal on taas siirtänyt pelaajahankinnat kesälle. Pohjoislontoolaisten palkkakulut rasittavat taloutta, joten päävalmentaja Unai Emery joutuu turvautumaan tammikuussa vain lainapesteihin. Tämä on herättänyt ihmetystä, sillä Arsenal tekee kotipeleillään hurjaa tiliä.

Joukkueiden kuntokäyrä on ollut hieman laskussa. Arsenal on voittanut neljästä viime ottelustaan kaksi, West Ham vain yhden.

West Ham on saamassa otteluun lisävoimaa, kun dopingpannastaan vapautunut Samir Nasri on käytettävissä. Vieraiden loukkaantumistilanne näyttää hieman paremmalta. Vain Rob Holding, Henrikh Mkhitarjan ja Danny Welbeck huilaavat varmasti. 

Tottenham-Manchester United

Ole Gunnar Solskjær on aloittanut Punaisissa paholaisissa viidellä peräkkäisellä voitolla. Otteluohjelma on siivittänyt hieman norjalaista:  Solskjær testataan toden teolla sunnuntaina. 

Manageri on vapauttanut Unitedin kahleistaan. United on yrittänyt ottaa jälleen aloitteen ja edetä linjojen väleihin lyhyillä siirroilla. 

Solskjær on herättänyt pelaajat raikkaalla otteellaan. Esimerkiksi Paul Pogba on herännyt Mourinho-horroksestaan, kun on päässyt kymppipaikalle.

Unitedin otteissa on riittänyt petraamistakin. Solskjær mitataan sunnuntaina sen suhteen, miten hyvin United löytää tasapainon. Tottenham käyttää kyllä tilanteenvaihdot hyväkseen, jos United menettää palloja holtittomasti. Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle ja Reading antoivat vielä jotain anteeksi. Tottenham ei sen sijaan anna Solskjærille armoa.

Topparit Eric Bailly ja Marcos Rojo puuttuvat vieraiden vahvuudesta. Tottenham koki kovan iskun, kun hyökkääjä Son Heung-min lähti Etelä-Korean matkaan. Hän saattaa puuttua helmikuulle saakka, jos Etelä—Korean pelit kulkevat Aasian mestaruusturnauksessa.

Manchester City-Wolverhampton

Valioliigan mestaruuskamppailu sai uuden käänteen, kun Manchester City antoi viime kierroksella kyytiä Liverpoolille. Joukkueiden välillä on rakoa enää neljä pistettä.

Liverpool vierailee lauantaina Brightonissa. City voi siis hyvinkin tipahtaa hetkeksi seitsemän pisteen päähän. 

Wolves on ollut Pep Guardiolalle haastava vastustaja. Wolves venyi maalittomaan tasapeliin ja rangaistuspotkukilpailuun Etihadilla liigacupissa lokakuussa 2017, mutta City vei pilkut. Wolves ja City jakoivat pisteet elokuussa Molineuxilla luvuin 1–1. 

Wolves piti elokuussa palloa vain 29-prosenttia, mutta onnistui ohjaamaan Taivaansiniset vaarattomille alueille. City laukoi vain kuusi kertaa maalia kohti ja osui vain vapaapotkusta, kun Aymeric Laporte puski pallon verkkoon. 

Joukkueiden pelaajatilanne on varsin hyvä. Vain vieraiden pitkäaikaispotilaat Eliaquim Mangala ja Benjamin Mendy huilaavat varmasti. 

Lauantai:

14:30
West Ham United-Arsenal (Viasat)

17:00
Brighton & Hove Albion-Liverpool (Viasat)
Burnley-Fulham
Cardiff City-Huddersfield Town
Crystal Palace-Watford
Leicester City-Southampton

19:30
Chelsea-Newcastle United (Viasat)

Sunnuntai:

16:15
Everton-AFC Bournemouth (Viasat)

18:30
Tottenham Hotspur-Manchester United (Viasat)

Maanantai:

22:00
Manchester City-Wolverhampton Wanderers (Viasat)