Valioliigan 25. kierros pelataan perinteiseen tapaan läpi lauantain ja sunnuntain aikana. Peräti viisi ottelua on nähtävissä ilmaiseksi Viasat Urheilu -kanavalta (lue lisää tästä).

Kierros huipentuu Tottenham ja Manchester Cityn väliseen huippuotteluun, mitä ennen nähdään kuitenkin jo klassikoksi muodostuva Manchester Unitedin ja Wolverhamptonin välinen kamppailu Old Traffordilla. Talven siirtoikkunan aikana nähdyt pelaajasiirrot lisäävät mielenkiintoa kumpaankin otteluun.

Manchester United – Wolverhampton

Manchester United ja Wolverhampton kohtaavat toisensa jo neljättä kertaa tällä kaudella. United on voittanut otteluista yhden, kun kaksi muuta ovat päättyneet tasan. Tammikuun siirtoikkunan hankinnat tuovat lauantain iltaottelulle merkittävän lisämausteen.

Manchester United hankki keskikentälleen Bruno Fernandesin, jonka tehtävänä on tuoda lisää luovuutta joukkueen hyökkäyspeliin. Portugalilaistaituri on äärimmäisen hyvä laukomaan sekä luomaan maalipaikkoja joukkuetovereilleen.

Myöhään eilisyönä United vahvisti myös lainanneensa Odion Ighalon loppukaudeksi riveihinsä, mutta Kiinasta saapuva nigerialaiskäki ei tule olemaan vielä tänään mukana ottelukokoonpanossa. Anthony Martial ei ole ensinäytöillään onnistunut täyttämään Marcus Rashfordin jättämää aukkoa joukkueen kantavana maalipyssynä, mikä luonnollisesti huolettaa Ole Gunnar Solskjæria lauantai-illan kamppailun alla.

Wolverhampton sen sijaan vahvisti rivejään laitahyökkääjä Daniel Podencella ja keskikenttäpelaaja Enzo Loiodicella. Podencen uskotaan tuovan lisää laatua ja kilpailua Wolverhamptonin laidoille, mutta yhtä räjähtävää vaikutusta häneltä ei todennäköisesti vaadita kuin Unitedin Fernandesilta.

Viidentenä olevalle Manchester Unitedille voitto ottelusta olisi erittäin tärkeä, sillä piste-eroa 14. sijalla asti makoilevaan Newcastleen on vain neljä pistettä. Neljäntenä oleva Chelsea on puolestaan kuuden pisteen päässä sekä Manchester Unitedista että Wolverhamptonista, jotka kumpikin tavoittelevat paikkaa ensi kauden Mestarien liigassa.

– Wolveshan on ihan painajaismainen vastustaja Manchester Unitedille, Eero Laurila totesi tuoreimmassa Valiocast-jaksossa.

– Wolverhampton on hyvin vastaava joukkue kuin Manchester United, sillä sekin tykkää näistä nopeista vastaiskuista pallonriistojen jälkeen. Nyt Nuno [Espirito Santo] tulee Old Traffordille tällaisilla solskjærmaisilla lääkkeillä, että kyllähän tämä on hyvin haastava paikka Unitedille.

– Luvassa on taktisesti erittäin mielenkiintoinen ottelu, jossa nostaisin vierasjoukkueen lieväksi ennakkosuosikiksi, Laurila jatkoi.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso Spotifysta tai SoundCloudista.

Tottenham – Manchester City

Manchester Cityn otteluohjelma on mahdollisesti kauden tiukimmassa vaiheessa tällä hetkellä. Pep Guardiolan miehistö vierailee sunnuntaina Tottenhamin luona, jonka jälkeen se kohtaa Valioliigan seuraavan seitsemän kierroksen aikana sekä Manchester Unitedin, Chelsean, Leicesterin että Liverpoolin.

Manchester City ei hankkinut yhtään uutta pelaajaa siirtoikkunan aikana. Tähtipuolustaja Aymeric Laporte palasi sentään sairastuvalta joukkueen alakertaan, eikä Leroy Sanén sairasloman odoteta kestävän enää kovin pitkään.

Tottenhamille tammikuun siirtoikkuna oli sen sijaan yksi seurahistorian kiireisimmistä. José Mourinho ei onnistunut löytämään uutta kärkipelaajaa loukkaantuneen Harry Kanen tilalle, mutta PSV:stä hankittu hollantilaislupaus Steven Bergwijn tuo vahvuutta laidoille. Christian Eriksen myytiin Internazionaleen, jonka jälkeen vakuuttavia otteita esittäneen Giovani Lo Celson lainasiirrosta tehtiin pysyvä.

Aiemmin tammikuussa keskikentälle hankittu Gedson Fernandes on ehtinyt pelaamaan vasta 25 minuuttia Valioliigan puolella. Hän saattaa kuitenkin päästä ensimmäistä kertaa Tottenhamin avaukseen tänä viikonloppuna Manchester Cityä vastaan. Bergwijnille avauksenpaikka voi tulla hieman liian aikaisin.

Liverpool siirtyi keskiviikkona jo 19 pisteen päähän Manchester Citystä Valioliigan piikkipaikalla. City hävisi samaan aikaan Unitedille Liigacupin välierissä, tuhlattuaan ottelussa useita hyviä maalipaikkoja. Tottenhamia vastaan joukkueen on pystyttävä reilusti parempaan, jos se haluaa vielä yrittää pysyä Liverpoolin perässä. Tottenhamille voitto olisi hyvin tärkeä TOP4-sijoituksen kannalta. Viimeksi joukkueet jäivät 2-2-tasapeliin Etihad Stadiumilla.

Valioliigan 25. kierros:

Lauantai 1.2.
14:30
Leicester – Chelsea

17:00
Bournemouth – Aston Villa
Crystal Palace – Sheffield United
Liverpool – Southampton
Newcastle – Norwich
Watford – Everton
West Ham – Brighton

19:30
Manchester United – Wolverhampton

Sunnuntai 2.2.
16:00
Burnley – Arsenal

18:30
Tottenham – Manchester City