Valioliigakauden 2020-21 neljäs ottelukierros pelataan perinteiseen tapaan läpi lauantain ja sunnuntain aikana. Kaikki ottelut ovat nähtävissä Viaplayn suoratoistopalvelun kautta.

Viikonloppukierros huipentuu Manchester Unitedin ja Tottenhamin väliseen huippuotteluun, jota ennen nähdään kuitenkin mielenkiintoinen kamppailu Leedsin ja Manchester Cityn välillä. Vetääkö Marcelo Bielsa pidemmän korren vai kostautuuko hänen kunnianhimoinen hyökkäyspelinsä Pep Guardiolan kärjetöntä miehistöä vastaan?

Leeds – Manchester City

Lauantaina kello 19.30, V Sport Jalkapallo & Viaplay

Guardiolalla on tunnetusti äärimmäisen paljon arvostusta Leeds-luotsi Bielsaa kohtaan. Kumpikin manageri on aidosti omistautunut omalle ideologialleen, minkä takia taistelu kahden verrattavissa olevan managerin ja pelitavan välillä tulee olemaan yksi kierroksen viihdyttävimmistä vuoronumeroista.

Manchester Cityn joukkue on tietysti paljon laadukkaampi, mutta Leedsin peloton esitys Liverpoolia vastaan kauden avauskierroksella osoitti jo sen, ettei sarjanousija todellakaan pelkää ottaa mittaa Valioliigan suurseuroista.

Manchester City kärsi pistelevän 2-5-tappion Leicesteriä vastaan viime kierroksella, kun kolme rangaistuspotkua aiheuttanut puolustuslinja sortui karmaiseviin virheisiin kerta toisensa jälkeen.

Lauantaina sillä ei ole varaa pistemenetyksiin, minkä takia koko joukkueen on nostettava tasoaan saadakseen kovimmat kilpailijansa kiinni Valioliigan kärjessä.

Leeds tulee laittamaan Manchester Cityn koville, ellei se ole alusta asti hereillä. Kuva: Getty Images

Leeds on sen sijaan päässyt mahtavasti vauhtiin Englannin pääsarjatasolla, hävittyään ainoastaan Liverpoolille tällä kaudella. Bielsan jännittävä ja eksentrinen pelityyli on niittänyt menestystä jo kahden voiton verran, minkä takia Guardiolan on laadittava erityisen hyvä suunnitelma kotijoukkueen nollaamiseksi Elland Roadilla.

LUE MYÖS: FPL: Joko teit vaihtosi GW4:lle? Tätä kolmikkoa et halua jättää joukkueesi ulkopuolelle!

– Olemme yhä hieman jäljessä parhaastamme. Me emme voineet harjoitella, meillä oli paljon pelaajia sivussa, kuusi koronatartunnan saanutta kaveria, neljä loukkaantunutta ja pelaajia maajoukkueissa. Askel askeleelta me tulemme kuitenkin parantamaan ja toivottavasti me emme ole siinä vaiheessa jo liian kaukana kärjestä, Guardiola pohti lehdistölle ottelun alla.

City joutuu yhä pelaamaan ilman luonnollista kärkimiestä, sillä sekä Gabriel Jesus että Sergio Agüero ovat loukkaantumisten takia poissa pelikentiltä ainakin maajoukkuetauon loppuun saakka. Benficasta isolla rahalla hankittu keskuspuolustaja Ruben Dias saattaa kuitenkin tehdä debyyttinsä City-paidassa lauantaina.

Ruben Dias (vas.) on saapunut vahvistamaan Manchester Cityn puolustusta. Kuva: Getty Images

Leedsin avauskokoonpanosta puuttuu varmuudella Manchester Citystä lainattu Jack Harrison, joka ei saa pelata Valioliigassa isäntäseuraansa vastaan. Bielsa on vahvistanut, että hänet korvaa miehistössä Gjanni Alioski. Viime kauden tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva Pablo Hernandez on myös vielä tästä ottelusta sivussa nivusvamman takia.

– Pablo on meidän hyökkäyspelillemme hyvin tärkeä pelaaja. Hän tuo kokemuksensa lisäksi paljon luovuutta. Pelaaminen ilman häntä tarkoittaa sitä, ettemme ole yhtä luovia, Bielsa harmitteli lehdistölle.

Manchester City ja Leeds ovat kohdanneet toisensa vain seitsemän kertaa vuosisadan vaihduttua. Kumpikin joukkue on napannut itselleen kolme voittoa, joista viimeisimpänä muistissa on Manchester Cityn 4-0-voitto vuodelta 2013.

Man United – Tottenham

Sunnuntaina kello 18.30, V Sport Jalkapallo & Viaplay

José Mourinho palaa Old Traffordille sunnuntai-iltana, kun Tottenham kohtaa Manchester Unitedin Valioliigan neljännellä ottelukierroksella.

Manchester United lähtee sunnuntain huippuotteluun kahden peräkkäisen Brighton-voiton saattelemana, kun Tottenham on sijaan tehnyt yllättävänkin hyvää työtä armottoman otteluruuhkan keskellä. Tämän viikon aikana se on jo pudottanut Chelsean Liigacupista ja murskannut Maccabi Haifan luvuin 7-2 Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella.

Viime viikonloppuna loppuhetkien rangaistuspotkut aiheuttivat Valioliigassa useita dramaattisia käänteitä, ja kumpikin näistä seuroista oli tavalla tai toisella puheenaiheen ytimessä. Kun Mourinho miehineen astelee Old Traffordin nurmelle sunnuntai-iltana, voi luvassa olla lisää aiheita dramatiikkaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Mikä on Heung-Min Sonin todellinen pelikunto? Kuva: Getty Images

Tottenham-manageri saattaa ensinnäkin yllättää Ole Gunnar Solskjærin hänen avauskokoonpanollaan. Mourinho vihjaili viime viikolla, ettei Heung-Min Son pelaisi takareisivammansa takia lainkaan ennen maajoukkuetaukoa. Nyt portugalilaisluotsi on kuitenkin sanonut, että eteläkorealaisen osallistuminen on mahdollista.

Tunnettuna pessimistinä, hän saattaa jopa nimetä tähtilaiturinsa avaukseen. Mourinho ei halua käyttää loukkaantumisia tai otteluruuhkaa tekosyynä ottelun lopputulokselle.

– En halua valittaa. Olen jo valittanut tarpeeksi ja valitin aidosta ongelmasta. En usko, että kukaan oli aiheesta eri mieltä kanssani. Mutta nyt meillä on enää yksi ottelu [ennen maajoukkuetaukoa], eikä meillä ole mitään tekosyitä, Mourinho kommentoi ottelun alla.

Solskjærin ja Mourinhon kohtaamiset ovat aina erityisiä taistoja johtuen kaksikon historiasta manchesterilaisseuran peräsimessä.

Kumpi vie voiton sunnuntaina? Kuva: Getty Images

Solskjær otti Unitedista ohjat joulukuussa 2018, kun Mourinho sai Old Traffordilta potkut. Sen jälkeen norjalaisluotsi on ansainnut itselleen pitkän sopimuksen Unitedin managerina ja johdattanut seuran takaisin Mestarien liigaan ja Valioliigan TOP3:n joukkoon.

Solskjær ei kuitenkaan halua tehdä vertailuja siitä, onko joukkue paremmassa asemassa nyt kuin Mourinhon alaisuudessa.

– En ole mielestäni oikea mies kommentoimaan edistystä tältä kantilta. Olen saanut kannatusta minun näkemyksilleni ja suunnitelmilleni. Olemme kaikki erilaisia. Muut tehkööt arviot joukkueen edistyksestä, mutta minä ainakin nautin työskentelemisestä tässä ympäristössä, Solskjær kommentoi.

LUE MYÖS: Ole Gunnar Solskjær söi sanansa ja myönsi karun totuuden Manchester Unitedin siirtoikkunasta: ”En tarkoittanut sitä sillä tavalla”

Manchester United on päästänyt kahteen avauspeliinsä viisi maalia, minkä takia Solskjærin on ehdottomasti parannettava joukkueensa puolustuspeliä sunnuntain huippuotteluun. United on viimeksi päästänyt useamman kuin yhden maalin kauden kolmessa ensimmäisessä sarjapelissään kaudella 1972-73 ja hävinnyt ensimmäiset kaksi kotipeliään kaudella 1986-87. Mourinhon Tottenhamilla voi hyvinkin riittää rahkeet kummankin merkkipaalun uusimiseen.

Valioliigan 4. kierros:

Lauantai 3.10.
Chelsea 14:30 Crystal Palace
Everton 17:00 Brighton
Leeds 19:30 Man City
Newcastle 22:00 Burnley

Sunnuntai 4.10.
Leicester 14:00 West Ham
Southampton 14:00 West Brom
Arsenal 16:00 Sheffield United
Wolves 16:00 Fulham
Man United 18:30 Tottenham
Aston Villa 21:15 Liverpool

Kaikki ottelut näkyvät suorana Viaplay-suoratoistopalvelusta ja joko V Sport Jalkapallo tai V Sport Urheilu -kanavalta.