Jopa kahdeksan Valioliigan seuraa vastustaa sarjan suunnitelmia jatkaa pelejä neutraaleilla kentillä, kertoo The Times.

Valioliiga on ollut keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien koronaviruspandemian takia. Sarjassa on jäljellä 92 ottelua, jotka on suunniteltu pelattavaksi suljettujen ovien takana neutraaleilla kentillä. Etenkään sarjataulukon häntäpäässä ei kuitenkaan olla innoissaan siitä, että otteluja pitäisi pelata neutraaleilla näyttämöillä.

Vähintään 14 seuran on hyväksyttävä Valioliigan suunnitelmat, jotta ne voidaan laittaa käytäntöön. Timesin mukaan asiasta saatetaan pitää äänestys viikon päästä maanantaina. Valioliigan on etsittävä muita ratkaisuja, jos vähintään seitsemän seuraa äänestää suunnitelmia vastaan. BBC:n ja Timesin mukaan seurat saattavat kuitenkin taipua neutraalikentillä pelaamiseen, jos sarjasta ei putoa yhtään joukkuetta.

[readmore from=koronavirus]

Myös pelaajien on oltava suunnitelmien kannalla, jotta kautta päästään jatkamaan. Valioliigan odotetaan järjestävän tapaaminen joukkueiden kapteenien, pelaajayhdistyksen ja lääketieteen asiantuntijoiden välille, jotta pelaajat saavat vastauksia huoliinsa. Pelaajayhdistyksen odotetaan vaativan, että yhtäkään pelaajaa ei pakoteta kentälle, jos hänellä on epäilyksiä pelaamisesta.

Paljon on kiinni myös siitä, mitä Iso-Britannian hallitus päättää tulevana torstaina koronarajoituksista. Timesin mukaan brittihallitus ja poliisi kannattavat otteluiden pelaamista 8-10 neutraalilla kentällä, koska sillä vältettäisiin laajat kannattajien kokoontumiset.

Times on saanut kuulla kahdelta Valioliigan suunnitelmia vastustavalta seuralta, että sarjan suunnitelmia vastaan kapinoi ainakin kahdeksan seuraa. Lähes kaikki kyseisistä seuroista ovat sarjataulukon häntäpäässä. Timesin lähteiden mukaan seurat haluavat kuitenkin pelata kauden loppuun.

LUE MYÖS: