Asiantuntija tyrmää julkiset puheet: ”Man City tekee kaikkensa hankkiakseen Lionel Messin”

© Kuva: Getty Images

Lionel Messin ympärille on kovaa vauhtia muodostumassa ensi vuoden puhutuin siirtosaaga.

Messi olisi halunnut lähteä Barcelonasta jo viime siirtoikkunan aikana, mutta Barcelona ei päästänyt miestä pois. Hampaita kiristellen osapuolet päätyivät siihen, että Messin sopimus kattaa vielä tämän kauden.

Huhumylly on viime viikkoina kerännyt kierroksia, sillä vuodenvaihteessa Messillä on lupa tehdä ensi kesää koskeva sopimus minkä tahana seuran kanssa. Vuodenvaihteeseen on enää reilu kuukausi aikaa.

Siirto kävisi palkkakulujen vuoksi valtavan kalliiksi, vaikka siirtosummaa ei pitäisikään ensi kesänä maksaa. Tällä hetkellä Messi tienaa talouslehti Forbesin mukaan palkkana ja bonuksina vuodessa noin 61 miljoonaa euroa.

Monelle seuralle koronaviruksen kurittamina aikoina tuollainen hankinta olisi mahdoton rasti. Useammasta eri lähteestä on kuitenkin vakuutettu, että Manchester City pystyisi hankkimaan rahat kasaan – kaiketi vielä niin, että rahoitus menisi läpi FFP-sääntöjen seulasta.

Cityn manageri Pep Guardiola on toistuvasti sanonut, että hän haluaisi Messin pelaavan uransa loppuun Barcelonassa. Aivan hiljattain Sky Sports puolestaan uutisoi, ettei City ole enää kiinnostunut Messin hankkimisesta.

BBC:n tunnettu espanjalaisen futiksen asiantuntija Guillem Balagué on eri linjoilla. Hänen mukaansa julkiset puheet ovat pelkkää bluffia.

– Mitä tahansa manageri (Guardiola) sanoo julkisesti, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö City haluaisi Barca-kapteenia (Messi). He tekevät kaikkensa hannkkiakseen Messin nyt kun Messi tietää, että Guardiola jatkaa Cityssä.

Balaguén mukaan nimenomaan Guardiolan tuore kaksivuotinen jatkosopimus voi hyvinkin olla ratkaiseva askel Messin päätöksessä.

Balaguén tietojen mukaan Messi ja Guardiola juttelivat jo viime kesänä puhelimessa peräti neljä tuntia. Keskustelussa käytiin läpi pelaamista Valioliigassa, Manchesteria kaupunkina ja sitä, miten Cityn pelaamista pitäisi muuttaa, jos Messi siirtyisi seuraan.

Balaguén mukaan Messin City-siirto ei ole kuitenkaan missään nimessä varma. Barcelonassa vaihtuu puheenjohtaja 24. tammikuuta, ja Balaguén mukaan Messi haluaa keskustella uuden puheenjohtajan kanssa ennen kuin hän tekee lopullisen päätöksensä.

LUE MYÖS:


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?