Liverpoolin takalinjoilla legendan statuksen saavuttanut Sami Hyypiä uskoo, että Liverpoolin ote mestaruudesta pitää loppuun asti. Hyypiä kuitenkin muistuttaa, että tiettyjä uhkakuviakin on olemassa.

– Tietyillä pelipaikoilla Liverpoolin materiaali on vähän kapea. Jos esimerkiksi Virgil van Dijk loukkaantuisi, olisi hänen korvaamisensa mahdotonta. Pitää siis toivoa, että hän sekä pari muuta pelaajaa pysyvät kunnossa.

– Toisaalta juuri materiaalin laajentuminen on ollut yksi Liverpoolin vahvuuksista tällä kaudella. Keskikentälle riittää vaihtoehtoja ja myös hyökkäyspäässä on pystynyt kierrättämään pelaajia. Näen, että Liverpool on vahvoilla voittamaan mestaruuden. Täytyy vain pitää peukut pystyssä, ettei loukkaantumissumaa tule.

Illan City-ottelu on Hyypiän mielestä iso peli, mutta ei vielä ratkaiseva.

– Panokset ovat isot erityisesti Citylle. Heidän pitää voittaa – kaikki paineet ovat siellä. Jürgen Klopp on taitavasti pystynyt pitämään joukkueensa fokuksen aina vain seuraavassa pelissä. Niin se on nytkin – ja Klopp yritti ottaa Liverpoolilta paineita pois sanomalla, että City on sarjan paras joukkue.

– Tuossa oli varmaan vähän taktiikkaakin mukana. Vaikka City ei peliä voittaisi, ei mitään ole vielä ratkaistu. Valioliigassa jokainen ottelu on vaikea. Mutta mikäli Liverpool pystyy välttämään tappion, asemat keväälle ovat todella hyvät. Kyllä – illalla on iso peli, joka antaa viitteitä tulevasta, mutta mestaruutta ei vielä tänään ratkaista.

Illan huippuottelua voi seurata suorana Viasatilta ja Viaplay-palvelussa. Kanava on myös havainnut ottelun merkityksen ja illan ottelua seurataan studion voimin. Peli alkaa kello 22.00, studiossa käydään ottelun ennakkoasetelmat läpi 21.30 alkaen.