Liverpool ei ole onnistunut nostamaan yhtään pokaalia sitten vuoden 2012, jolloin joukkue kaatoi Cardiffin Englannin Liigacupin finaalissa.

Liverpoolin hyökkäystä johtivat silloin Andy Carroll ja Luis Suárez. Keskikentällä ja puolustuksessa pelasivat puolestaan seuralegendat Steven Gerrard ja Jamie Carragher. Ottelu venyi aina rangaistpotkukilpailuun saakka, missä punapaidat veivät voiton.

Liverpoolin miehistö on muuttunut viimeisen seitsemän vuoden aikana hyvin paljon, nimittäin vain yksi vuoden 2012 Liigacupin mestaruutta juhlineista pelaajista edustaa yhä Liverpoolia.

Se yksi on Liverpoolin nykyinen kapteeni Jordan Henderson.

Hendersonin ympärillä on pyörinyt pitkä liuta huippupelaajia, mutta pysteistä on ollut puutetta. Tänään Liverpoolilla on jälleen mahdollisuus päättää kuiva kautensa pokaalien suhteen, kun joukkue kohtaa Mestarien liigan loppuottelussa Tottenhamin.

Tottenhamin viimeisin mestaruus tuli myös Liigacupin kautta. Spurs kaatoi Chelsean vuoden 2008 finaalissa 2-1-lukemin, kun esimerkiksi Teemu Taino pelasi vielä Tottenhamin riveissä.

LUE MYÖS:

OTA MYÖS MESTARIEN LIIGAN FINAALIN LIVE SEURANTA HALTUUN!