Liverpoolin avainpelaaja yhä ilman jatkosopimusta – onko keskikentälle tulossa uusi mies Bayern Münchenista? ”Hän on ollut niin hyvä”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldumin edustajat odottavat Sky Sportsin mukaan yhä jatkosopimusneuvottelujen aloittamista. Samaan aikaan Bayern Münchenin Thiago Alcântara on yhdistetty vahvasti Liverpoolin seuraavaksi hankinnaksi.

Wijnaldumin nykyinen sopimus on päättymässä vuoden päästä, mutta jatkosopimuksen neuvotteluja ei ole vielä aloitettu. Liverpool on tiettävästi halukas kuitenkin pitämään kiinni Wijnaldumista, mutta neuvottelut ovat syystä tai toisesta viivästyneet.

25 miljoonalla punnalla hankittu Wijnaldum on ollut tyytyväinen Liverpoolissa, joten neuvottelujen uskotaan etenevän kivuttomasti.

Toinen tarina on kuitenkin Thiago Alcântara. Bayern Münchenin keskikentällä isossa roolissa pelaava Thiago on ilmoittanut halukkuudesta siirtoon. Bayernin päävalmentaja Hansi Flick kertoi, että Thiago on siirtymässä kauden jälkeen pois Münchenista.

– Thiago pelasi Barcelonassa seitsemän vuotta ja nyt seitsemän vuotta Bayernissa. Hän haluaa uuden haasteen, minkä pitäisi minun mielestäni olla Valioliiga. Hän on meille todella tärkeä pelaaja, joka antaa joukkueelle paljon. Meidän täytyy korvata hänet samalla laadulla, Flick sanoi saksalaiselle Sport Bildille.

Ei ole siis enää epäselvää, etteikö Alcântara olisi jättämässä Bayernia. Enempi mielenkiinto on tällä hetkellä siinä, mihin espanjalais-brasilialainen keskikenttäpelaaja päätyy.

Liverpool on huhujen mukaan ollut yksi varteenotettava vaihtoehto, mutta Klopp ei varsinaisesti etsi tällä hetkellä keskikentälleen vahvistuksia. Thiagosta pitäisi kuitenkin maksaa noin 30 miljoonan punnan (noin 33,2 miljoonan euron) siirtokorvaus.

Saksalaisen jalkapallon asiantuntija Raphael Honigstein uskoo, että Thiago voisi olla Liverpoolille puuttuva palanen.

– Saksassa sanotaan, että jos Liverpool ostaa Thiagon, he voittavat jokaisen pelin ensi vuonna. Hän on ollut niin hyvä. Jos on olemassa yksi pelaaja, joka Liverpoolin keskikentältä puuttuu, se on tekninen pelaaja. Enempi sellainen tilanteiden luoja ja haastaja, joku, joka laukoo upeita maaleja ja pystyy antamaan ratkaisevia syöttöjä, Honigstein sanoi Sky Sportsille.

Honigstein kuitenkin kertoo, ettei Bayern ole saanut vielä minkäänlaista tarjousta Liverpoolilta.

– Liverpool on vähän jättäytynyt kauemmaksi tällä hetkellä Thiagon suhteen. Se voi olla osa suunnitelmaa, mutta Bayern on enempi vähempi jo alistunut siihen, että hän lähtee, Honigstein sanoi.