Valioliigan hallitseva mestari Liverpool jäi sarjanousija Fulhamin vieraana 1-1-tasapeliin sunnuntain kolmannessa valioliigaottelussa.

Liverpool jää tasapelin myötä Valioliigan toiselle sijalle, tasapisteisiin Tottenhamin kanssa. Ennakkoluulottomasti pelannut Fulham nousee sen sijaan kahden pisteen päähän putoamisviivasta.

Liverpool FC

@LFC
Salah's second-half penalty means it ends level against @FulhamFC. #FULLIV

Fulham aloitti ottelun todella pirteästi ja laittoi Liverpoolin yllättävänkin ahtaalle pelin ensimmäisen puolituntisen aikana.

Ivan Cavaleiro pääsi heti hyvälle maalintekopaikalle, kun Ruben Loftus-Cheek pelasi hänet näppärästi läpiajoon oikeaa laitaa pitkin. Alisson kuitenkin torjui laukauksen kulmaksi, josta ei seurannut uutta maalipaikkaa.

13 minuutin kohdalla Cavaleiro pääsi laukomaan jo toista kertaa rangaistusalueen sisältä, mutta Alisson peitti laukauksen hyvin pienestä kulmasta. Seuraavaksi VAR-tuomaristo tarkasteli Fabinhon taklausta portugalilaishyökkääjän jaloille, mutta tilanteesta ei seurannut rangaistuspotkua.

Kun ottelua oli takana 25 minuuttia, hyödynsi Fulham viimein maalipaikkansa. Erinomaista ottelua pelannut Ademola Lookman nosti pallon pystyyn Bobby Decordova-Reidille, jonka voimakas laukaus takakulmaan jätti Alissonin voimattomaksi. 1-0.

Liverpool oli ottelussa suorastaan hätää kärsimässä. Vaikka punapaidat pitivätkin enemmän palloa, murtautui Fulham kerta toisensa jälkeen Liverpoolin alueelle. Kun peliä oli takana 30 minuuttia, olivat laukaukset lontoolaisten hyväksi peräti 5-1.

Avausjakson lopulla Liverpool näytti viimein saaneen pelin juonesta kiinni. Sekä Sadio Mané että Mohamed Salah kävivät lähellä tasoitusta ennen puoliaikavihellystä, mutta kummankin tähtihyökkääjän yritys meni ohi kohteen. Trent Alexander-Arnoldin keskitykset oikealta laidalta tuottivat isäntien puolustukselle paljon ongelmia.

@Squawka_Live

Bobby Decordova-Reid's superb strike separates the side with Alisson making some big saves.

Heti toisen jakson alussa kumpikin joukkue kävi heti lähellä maalia. Andrew Robertsonin heikko purku oli johtaa todelliseen lahjamaaliin Liverpoolin päädyssä, mutta Cavaleiron laukaus meni päin Alissonia. Heti seuraavasta tilanteesta Salah pakotti Alphonse Areolan torjuntatöihin.

Liverpool lähti toiselle jaksolle hieman erilaisella miehistöllä, sillä laitahyökkääjä Takumi Minamino hyppäsi vaihdosta keskuspuolustaja Joël Matipin tilalle. Kapteeni Jordan Henderson putosi näin ollen Fabinhon rinnalle puolustukseen. Vaihto ei kuitenkaan ollut taktinen, sillä Matip joutui sivuun selkävaivan takia.

James Pearce

@JamesPearceLFC
Matip suffering from pain in his back

Minamino on for Matip. Henderson at CB alongside Fabinho. #LFC

Liverpool lisäsi tempoa ja sai vahvan otteen pelistä. Fulham sinnitteli ja piti lähes jatkuvasti 11 miestä pallon takana. Tunnin pelin kohdalla Henderson pääsi Roberto Firminon syötöstä nokikkain Areolan kanssa, mutta ranskalaisvahti torjui Liverpool-kipparin laukauksen erinomaisella heittäytymisellä.

67. minuutilla Fulham sai aikaan ensimmäisen maalipaikkansa toisella jaksolla. Alexander-Arnoldin huono kosketus palloon johti isäntien kulmapotkuun, jonka Tosin Adarabioyo puski kuitenkin hieman yli maalin. Tilanteen jälkeen Klopp vaihtoi Neco Williamsin Alexander-Arnoldiin.

Liverpool jatkoi painostamista, ja kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä kova työ tuotti viimein tulosta.

Georginio Wijnaldumin vapaapotku osui muurissa hypännyttä Aboubakar Kamaraa kyynärpäähän ja pallo vietiin ilman VAR-tarkasteluja pilkulle. Areola sai kättään Salah’n laukauksen tielle, mutta ei onnistunut pitämään egyptiläisen rangaistuspotkua ulkona maalista. 1-1.

[readmore from=Liverpool]

Tasoitusmaalin jälkeen Liverpool oli lähellä puskea tiensä ensi kertaa johtoon, kun Curtis Jones latasi pallon kohti maalia upean soolojuoksun päätteeksi. Areola nappasi tilanteesta kuitenkin jo ottelun viidennen torjuntansa ja piti pelin tasoissa.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja peli päättyi 1-1-tasapeliin.

Scott Parker voi ehdottomasti olla tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka täysi pistepotti jäikin saamatta. Liverpool on sen sijaan voittanut vain yhden sen kuudesta vierasottelusta tällä kaudella.