Näkökulma: Liverpool on nyt ulkona kisasta, josta se oli pudonnut jo kauan sitten

© Kuva: Getty Images

Liverpool hävisi eilen Manchester Citylle maalein 1-4, ja on nyt ulkona Valioliigan mestaruuskisasta. Hallitsevan mestarin päätavoite loppukauden aikana on yltää neljän parhaan joukkoon Valioliigassa, jotta se saavuttaisi Mestarien liigaan oikeuttavan sijoituksen.

Kirjoitin tammikuun lopulla, että Liverpoolin kausi ratkeaa seuraavan parin viikon aikana, ja näin kävi. Tappiot ennen City-ottelua antoivat tästä jo viitteitä. Sunnuntaina saatiin sitten lopullinen naula arkkuun.

Liverpool ei pelannut Cityä vastaan huonosti. Avausjaksolla se pelasi itsevarmasti, suunnitelmallisesti ja taitavasti ohi Cityn korkean prässin, ja keskikenttä edisti pelin virtaa kaivatulla tavalla. Etenkin ensimmäisen 20-25 minuuttin jälkeen Pool kasvoi peliin, mutta se ei tietenkään riittänyt.

Harmillisesti ottelu ratkesi henkilökohtaisiin virheisiin, ja myös huonoihin vaihtoihin toisella puoliajalla. Alisson on ollut Liverpoolin kivijalka ja viimeinen lukko tolppien välissä, mutta Cityä vastaan hänestä tuli tavallinen kuolevainen, joka heitettiin Hadeksen sielujen virtaan. Jürgen Klopp puolestaan rikkoi mainion keskikentän ja sitä kautta kautta rytmin Poolilta vaihtamalla mainion Curtis Jonesin James Milneriin ja Thiagon Xherdan Shaqiriin.

Monet toivoivat ja uskoivat, että Liverpool voisi tehdä vielä käänteen sarjakaudelleen. Näin jälkikäteen, kun katsotaan ajassa taaksepäin, voidaan todeta ettei se ollut realismia. Poolille realismia tällä kaudella, ja etenkin tämän kauden loukkaantumisilla, on sijoittuminen neljän parhaan joukkoon. On toki herkullista mutustella hallitsevan mestarin vaikeuksilla, ja suotakoon se heille, jotka sitä haluavat tehdä.

Liverpool ei ole näyttänyt tällä kaudella raikkaalta kuin vain hetkellisesti, ja sitä selittää lukuisat loukkaantumiset. Seuran siirtostrategian takia heidän on onnistuttava käytännössä jokaisen siirron kohdalla, eikä loukkaantumisiin välttämättä ole juurikaan varaa, varsinkaan avainpelaajien kohdalla. En ole muistaakseni nähnyt yhdelläkään joukkueella näin paljon epäonnea tässä asiassa.

Sikäli kun tämän kauden negatiiviset asiat korjaantuvat, ja Klopp tiimeineen saa palautettua joukkueen fyysisen ja mentaalisen vahvuuden – siinä samalla pelaajat saavat lepoa sekä kunnollisen preseasonin – on Pool taas ensi kaudella selkeästi vahvempi.

Tällä kaudella lopulta vain selviäminen ensi kaudeksi Mestarien liigaan oli realismia. Olikin pieni ihme, että Liverpool säilyi mukana mestaruuspuheissa näinkin pitkään.

LUE MYÖS:

Bujamies
Twitter: @Bujamies


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.