Valioliigasunnuntai huipentui Manchester Cityn ja Arsenalin väliseen kamppailuun Etihad Stadiumilla.

Sergio Agüero vei kotijoukkueen johtoon alle minuutin pelin jälkeen, mutta Laurent Koscielny toi Unai Emeryn joukot tasoihin vain kymmenen minuuttia myöhemmin.

Agüero kuitenkin iski vielä ennen taukovihellystä, ja kolmannen kerran noin tunnin pelin jälkeen.

Manchester City kirii voiton myötä sarjakärkeä ja on nyt kahden pisteen päässä Liverpoolista, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Arsenal sen sijaan putosi sarjataulukossa kuudenneksi.

Manchester City vs. Arsenal – kokoonpanot

Manchester City sai otteluun unelma-alun. Kotijoukkueen korkea prässi aiheutti ongelmia Arsenalille heti ottelun alkuminuuteista lähtien, kun City riisti pallon vieraiden rangaistusalueen edessä.

Vasemman laitapuolustajan tontille asetettu Aymeric Laporte antoi huikean keskityksen Arsenal-maalin edustalle, mistä Sergio Agüero sai puskea pallon täysin vapaasti verkon perukoille.

Manchester City siirtyi ottelussa johtoon vain 48 sekunnin pelin jälkeen, ja jatkoi kovaa painostustaan Arsenal-päädyssä.

Raheem Sterling testasi Bernd Lenon otteita kovalla kaukolaukauksella kulmapotkun jälkitilanteesta, jonka saksalaisvahti kuitenkin onnistui torjumaan tiehensä.

Laportekin oli lähellä tuplata Cityn johdon, mutta hänen puskumaalinsa Kevin De Bruynen keskityksestä liputettiin kuitenkin paitsioksi yhdeksän minuutin pelin jälkeen.

Arsenal pääsi kymmenen minuutin pelin jälkeen lupaavaan vastahyökkäykseen, josta syntyi vieraiden ensimmäinen kulmapotku. Arsenal hyödynsi erikoistilanteen upeasti.

City-puolustajat nukahtivat täysin, kun Nacho Monreal jatkoi Lucas Torreiran keskityksen kohti rangaistusalueen keskikohtaa, mistä Arsenal-kapteeni Laurent Koscielny puski pallon sisään.

Peli oli jälleen tasan, ja pallonhallintakin tasoittui tasoitusmaalin myötä. Arsenal pääsi erittäin hyvin mukaan peliin, luoden muutamia vaarallisia hyökkäyksiä.

Alexandre Lacazette oli lähettää Pierre-Emerick Aybameyangin läpiajoon upealla pystysyötöllä, mutta Ederson oli maalillaan hereillä ja ehti väliin.

Sead Kolasinac sen sijaan pakotti Edersonin ensimmäistä kertaa torjuntatöihin pelin 38. minuutilla. Laitapuolustajan laukaus ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tarkka, eikä Torreiran kaukolaukaus hetkeä myöhemmin ohittanut Cityn puolustuslinjaa.

Manchester City sai kuitenkin uusittua johtoasemansa ennen puoliaikaa, kun Agüero iski ottelun toisensa 44. peliminuutilla.

Ilkay Gündoganin taidokas pystysyöttö löysi Sterlingin, jonka vasemman jalan keskitys oli suorastaan täydellinen, eikä argentiinalaiskärjen tarvinnut kuin tökätä pallo tyhjiin.

Arsenal ei onnistunut tuomaan peliä enää tasoihin, ja ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen Cityn 2-1-johdossa.

Kotijoukkue jatkoi vahvoja otteitaan toisellakin jaksolla, eikä Arsenalilla tuntunut olevan minkäänlaista mahdollisuutta murtaa sinipaitojen tiukkaa puolustusta.

De Bruyne, Sterling, Agüero ja Bernardo Silva pääsivät jokainen vuorollaan puolittaisiin maalintekopaikkoihin, mutta kolmatta City-osumaa jouduttiin vielä odottamaan.

Tunnin pelin jälkeen se kolmas osuma kuitenkin nähtiin, ja kukas muukaan siitä oli vastuussa kuin Sergio Agüero.

Maali oli lähes täysin samanlainen kuin Cityn aiemmatkin. Sterling antoi matalan keskityksen rangaistusalueen vasemmalta puolelta, ja Agüero sai jälleen ohjata pallon täysin vapaasti maaliin.

Maali kuitenkin herätti pientä keskustelua, koska pallo näytti kimmonneen sisään Agüeron kädestä. Erotuomari Martin Atkinson ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa mitään väärää.

Gary Lineker

@GaryLineker
Hat-trick or hand-trick for Aguero?

Maali oli Agüeron kolmas, ja valioliigakauden 14.

Manchester City oli kolmannen maalinsa myötä täysin ohjaajan paikalla, eikä Arsenal tuntunut pääsevän enää ollenkaan mukaan kamppailuun. Edes Barcelonasta tällä viikolla hankittu Denis Suárez tai Aaron Ramsey eivät onnistuneet lisäämään sen enempää takaa-ajo intoa vierasjoukkueeseen.

Pep Guardiolan City otti loppupelin maltilla, vaihtaen hattutempun tehneen Agüeron pois kentältä ja keskittyen johtonsa säilyttämiseen.

Vaihdosta sisään tulleet Gabriel Jesus ja Riyad Mahrez pääsivät tosin muutamiin vastahyökkäyksiin, mutta eivät onnistuneet pyöristämään lukuja 4-1:een.

Manchester City voitti ottelun lopulta 3-1. Sinipaidat kohtaavat seuraavaksi Evertonin keskiviikkona, kun taas Arsenal matkustaa vasta lauantaina Huddersfieldiin.