FA Cupin finaaliennakko: 35 vuoden tauon jälkeen finaaliin palannut Watford uhmaa Manchester Cityn triplaa

© Kuva: Getty Images

FA Cupin loppuottelu huipentaa lauantaina Wembleyllä englantilaisen jalkapallokauden. Finaalissa toisensa kohtaavat viime sunnuntaina valioliigamestaruutta juhlinut Manchester City ja turnauksen yllättäjäjoukkue Watford.

Turnaus on edennyt tammikuusta alkaen vastoin ennakko-odotuksia. Suurseuroista Liverpoolin, Arsenalin ja Tottenhamin taival katkesi jo alkukierroksilla. Puolustava mestari Chelsea putosi viidennellä kierroksella Manchester Unitedilla.

Unitedin cup-haaveet puolestaan kariutuivat puolivälierissä myös Liverpoolin pudottanutta Wolverhamptonia vastaan.

City on edennyt finaaliin välttäen pahimmat kilpakumppaninsa. Viidennellä kierroksella kaatui alasarjajoukkue Newport County, puolivälierissä Mestaruussarjassa pelaava Swansea City ja välierissä Valioliigassa putoamista vaistaan taistellut Brighton.

Watford puolestaan kiri välierässä Wolverhamptonia vastaan viimeisen vartin aikana kahden maalin takaa tasoihin ja ratkaisi pelin jatkoajalla (lue lisää). Herhiläisten sankari oli voittomaalin ja kavennuksen iskenyt laitahyökkääjä Gerard Deulofeu.

Molemmat kohtaamiset Valioliigassa päättyivät kauden aikana Cityn voittoihin 2-1 ja 3-1-numeroin.

Poissaoloja ei ole kummallakaan liialti. Cityllä Fernandinho on kärsinyt polvivaivasta. Brassi ei ole pelannut viimeiseen neljään kierrokseen.

Watfordilla poissa ovat rivipelaajat Domingos Quina ja Tommie Hoban. Laitapuolustaja José Holebasin ulosajo päätöskierrokselta kumottiin seuran onneksi (lue lisää).

Ottelu on molemmille joukkueille tilaisuus tehdä historiaa. Cityllä on mahdollisuus voittaa ensimmäisenä englantilaisseurana tripla kansallisista kilpailuista.

Toistaiseksi ainoan triplan Englannissa voitti naapuri Manchester United, joka juhli keväällä 1999 Valioliigan, FA Cupin ja Mestarien liigan voittoa.

Watford pelasi toistaiseksi edellistä ja ainoaa kertaa finaalissa vuonna 1984 hävittyään Evertonille.

FA Cupin viime vuosien ainoa yllätys nähtiin keväällä 2013, kun Wigan nujersi sensaatiomaisesti Cityn. Muuten turnaus on ollut Valioliigan kuuden suuren juhlaa.

City voitti edellisen kerran cupin vuonna 2011, jolloin finaalissa kaatui Stoke City. Tuossa joukkueessa pelasivat nykyisestä ryhmästä vain kapteeni Vincent Kompany ja David Silva.

Manchester City-Watford alkaa Wembleyllä kello 19:00 Suomen aikaa.

 

Kertoimet ottelulleLeicester City - Manchester City22.02.2020