Manchester United ja Southampton jakoivat pisteet lauantain valioliigaottelussa Saint Mary’s Stadiumilla.

Daniel James vei Manchester Unitedin johtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta toisella jaksolla Southampton kampesi tasoihin Jannik Vestergaardin puskumaalilla.

Kevin Danson ulosajosta huolimatta Manchester United ei onnistunut löytämään kaivattua voittomaalia, ja ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

Manchester United on pitänyt vain kaksi nollapeliä viimeiseen 20 otteluunsa kaikki kilpailut mukaan lukien. Viimeisin tuli kauden avauskierrokselta Chelseaa vastaan.

😳😳😳 #MUFC #SOUMUN

Manchester United hallitsi ottelun tapahtumia ensimmäisen puolituntisen ajan. Sofiane Boufal kävi alussa lähellä maalia laukauksellaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta parhaimmista maalipaikoista vastasi United.

Maalihanat aukesivat jo 10 minuutin pelin jälkeen, kun Swanseasta hankittu Daniel James upotti kautensa kolmannen maalin tarkalla laukauksella oikeaan yläkulmaan.

Walesilaislaituri sai pallon Scott McTominaylta vasemmalle laidalle, missä hänellä oli tilaa kuljettaa pallon kanssa rangaistusalueen sisälle. James tykitti pallon kauniisti oikeaan yläkulmaan ja vei Unitedin 1-0-johtoon.

McTominay löysi seuraavaksi keskityksellään Aaron Wan-Bissakan, joka oli unohtunut Southampton-puolustuksen selän taakse boksin sisällä. Nuori laitapuolustaja suuntasi volleynsa kuitenkin reilusti yli maalin.

James aiheutti lisää ongelmia Southamptonille 20 minuutin pelin jälkeen, kun hän tavoitteli yläkulmaa nyt boksin ulkopuolelta. Angus Gunn sai kuitenkin torjuttua laukauksen, mikä oli vasta Jamesin neljäs laukaus kohti maalia tämän kauden Valioliigassa. Hänen kolme aiempaa vetoaan olivat menneet kaikki maaliin.

Southampton pääsi otteluun paremmin mukaan ensimmäisen jakson loppuhetkillä. United sortui turhiin harhasyöttöihin Saintsin korkean prässin ansiosta, mutta kotijoukkue ei onnistunut luomaan vastahyökkäyksistään vaarallisia maalipaikkoja. Boufal pääsi vielä kertaalleen murtautumaan Unitedin boksiin, mutta Victor Lindelöf teki hyvää työtä blokatessaan marokkolaisen laukauksen.

Toisella jaksolla Marcus Rashfordille avautui kaksi erinomaista maalipaikkaa viedä United 2-0-johtoon. Gunn kuitenkin torjui niistä ensimmäisen, jonka jälkeen Rashfordin yritys Jamesin matalasta keskityksestä jäi Jannik Vestergaardin blokkiin.

54 minuutin pelin kohdalla Che Adamsille avautui fantastinen maalipaikka uransa ensimmäiseen valioliigamaaliin. Kesän hyökkääjävahvistus kuitenkin epäonnistui laukauksessaan pahemman kerran, huitaisten pallon lähietäisyydeltä reilusti ohi maalin.

Seuraavasta maalipaikasta Southampton kuitenkin onnistui. Danny Ings pakotti David De Gean ensiksi torjuntatöihin kotijoukkueen kulmapotkusta, jonka jälkeen tilanne jäi eloon. Laitapuolustaja Kevin Danso keskitti pallon takaisin takatolppaa kohti, mistä tanskalaistoppari Vestergaard nousi Lindelöfin ylitse ja puski pallon maaliin. Ottelu oli 58 minuutin pelin jälkeen 1-1.

Southampton sai hyvän vaihteen päälle tasoitusmaalinsa jälkeen, mutta maalisyötöstä vastanneen Danson hölmöily palautti kotijoukkueen maan tasalle. 20-vuotias laitapuolustaja lanasi McTominayn vastoin sääntöjä ja sai ansaitusti pelin toisen keltaisen korttinsa. Manchester United pääsi täten pelaamaan viimeiset 17 minuuttia yhden miehen ylivoimalla.

Vierasjoukkue otti pelin vahvasti haltuun ja hieroi palloa maltillisesti Southamptonin kenttäpuoliskolla. Saints kuitenkin tukki Unitedin syöttövälit hyvin ja onnistui purkamaan laidoilta tulleet keskitykset.

Kolme minuuttia ennen päätösvihellystä 17-vuotias Mason Greenwood, joka tuli ensimmäistä kertaa tällä kaudella kentälle pelin 82. minuutilla, kävi lähellä maalia tarkalla kaukolaukauksella rangaistusalueen ulkopuolelta. Gunn kuitenkin ylsi pallon tielle erinomaisella torjunnalla.