Arsenal-luotsi uhkui ylpeyttä omistaan: ”Jokainen nousi esiin hänen vuokseen”

© Kuva: Getty Images

Arsenal joutui pelaamaan pitkälti yli tunnin yhden miehen alivoimalla tiistaisessa Lontoon derbyssä, mutta taisteli Chelsean vieraana arvokkaan 2-2 -tasapelin (lue lisää). Gunners-manageri Mikel Arteta olikin ottelun jälkeen täynnä ylpeyttä omistaan.

– Olen ylpeä. Henki, luonne, taistelu ja johtajuus olivat kaikki läsnä, Arteta myhäili Sky Sportsin mukaan.

Valtaosan ottelusta alivoimalla pelannut Arsenal laukoi vain kahdesti Chelsean 19 kutia vastaan, mutta onnistui tekemään maalin molemmilla vedoillaan. Arsenal nousi tasoihin kahteen otteeseen. Artetaa miellytti etenkin se, miten joukkue ryhdistäytyi David Luizin punakortin jälkeen.

– Silloin on noustava esiin. Joskus jalkapallossa käy niin, että joku tekee virheen ja jonkun toisen on otettava punainen kortti.

– Mitä sen jälkeen ei saa tapahtua, on se, ettemme nousisi taistelemaan hänen puolestaan. Tänään jokainen pelaaja nousi, ja myös uskoi meihin.

– Aistin tauolla, että joukkue uskoi, että voisimme päästä peliin mukaan. En tietenkään odottanut Hector Bellerínin tekevän maalia vasurillaan, mutta olen hyvin tyytyväinen.

Artetaa miellytti erityisesti nuorten pelaajien panos. Erikseen hän nosti esiin 18-vuotiaan Gabriel Martinellin, joka tuurasi pelikieltoista Pierre-Emerick Aubameyangia ja teki maalin toisessa ottelussaan peräkkäin.

– Kentällä oli paljon nuoria poikia ja he saivat tänään mahtavan kokemuksen: kun uskoo itseensä ja antaa kaikkensa, mitä vain voi tapahtua, Arteta runoili.

Arteta myös paljasti, että oli lähellä ottaa Martinellin vaihtoon, muttei onnekseen kuitenkaan tehnyt niin.

– Tarvitaan rohkeutta pelata tällä stadionilla siten, miten Martinelli pelasi. Kymmenellä pelaajalla ja yhtä Valioliigan parhaista puolustajista, Cesar Azpilicuetaa vastaan.

– Olin muutaman kerran lähellä vaihtaa hänet pois, sillä hän näytti uupuneelta ja sai kramppeja, mutta sitten hän veti taas 60 metrin spurtteja.