Näkökulma: Manchester Unitedilla surkea tilasto suuria vastaan – mestaruustaisto vaatii Ole Gunnar Solskjæriltä uudenlaista lähestymistapaa

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin vaikeudet isoissa otteluissa jatkuivat sunnuntaina Chelsean vieraana, kun joukkue joutui jälleen kerran tyytymään 0-0-tasapeliin.

Kyseessä oli Manchester Unitedille jo kauden seitsemäs valioliigaottelu, jossa se kohtasi niin sanotun ”Big Six” -joukkueen. Näistä otteluista United on voittanut pyöreät nolla ottelua, ja mikä huolestuttavinta, Ole Gunnar Solskjærin luotsaama joukkue ei ole tehnyt näissä peleissä yhtään(!) pelitilannemaalia.

Manchester United on toki tehnyt yhden maalin kyseisissä otteluissa. Se syntyi Bruno Fernandesin toimesta rangaistuspotkusta Tottenhamia vastaan. Maali oli kuitenkin Unitedille laiha lohtu, sillä Tottenham marssi tuossa ottelussa peräti 6-1-vierasvoittoon.

Fernandesin rankkariosuman jälkeen United on pelannut Valioliigassa yhteensä 628 minuuttia Big Six -joukkueita vastaan onnistumatta kertaakaan maalinteossa.

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Kauden ensimmäinen laukaus isossa valioliigaottelussa upposi maaliin, mutta sen jälkeen peräti 70 laukauksesta yksikään ei ole uponnut. On sanomattakin selvää, että mukana on jo rutkasti epäonneakin.

Unitedin hyökkäyspeli ollut tukkoista, mutta joukkueen heikoksi kutsuttu puolustus on ollut näissä otteluissa parhaimmillaan.

Lukuunottamatta Spurs-pelin romahdusta, on United päästänyt ainoastaan yhden maalin Big Six -joukkueita vastaan – ja sekin syntyi rangaistuspotkusta.

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Tilastojen valossa voidaan todeta, että Manchester Unitedin suurimmasta vahvuudesta (hyökkäyspeli) on tullut isoissa otteluissa joukkueen suurin heikkous, ja suurimmasta heikkoudesta (puolustuspeli) on tullut joukkueen suurin vahvuus.

Asia ei kuitenkaan ole näin yksiselitteinen. Suurin syy tähän on Solskjærin liian varovainen lähestymistapa näihin otteluihin.

Norjalaismanageri on perustanut pelitaktiikkansa tiiviiseen puolustuspeliin ja nopeisiin vastaiskuihin. Se toimi vielä viime kaudella, jolloin Manchester United keräsi 18 pistettä kauden kymmenestä Big Six -kohtaamisesta. Mutta nyt vastustajat osaavat pelata Unitedin vaarallisen vastahyökkäyspelaamisen entistä paremmin pois.

Ja jotta asiaa ei ymmärretäisi väärällä tavalla, on todettava, että Solskjær on tehnyt loistavaa jälkeä Man Unitedin peräsimessä. Joukkue on tällä hetkellä kiinni parhaassa sarjasijoituksessa (kakkossija) sitten kauden 2017-18, mutta mikä tärkeintä, norjalainen on palauttanut uskon seuran tekemiseen.

Tältä kaudelta ei ole luvassa ensimmäistä valioliigamestaruutta sitten kauden 2012-13, mutta ensi kaudella manchesterilaisryhmällä on siihen täydet mahdollisuudet.

Se vaatii kuitenkin sitä, että Solskjær uskaltaa peluuttaa ryhmäänsä hyökkäysvoittoisemmin myös isoissa otteluissa.

LUE MYÖS:

Mico Tuominen
Twitter: @mico_tuominen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.