Mestarien liigan kaksi kenties suurinta voittajasuosikkia, Manchester City ja Paris Saint-Germain, kohtaavat tänään keskiviikkona Etihad Stadiumilla.

City lähtee illan otteluun lohkon piikkipaikalta. Manchesterilaiset ovat pisteen edellä PSG:tä, ja voitolla Pep Guardiolan miehistö varmistaisi lohkovoiton.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran 28. syyskuuta, jolloin PSG juhli Parc des Princesillä 2-0-voittoa. Pariisin tähtisikermän maaleista vastasivat tuolloin Idrissa Gueye sekä Lionel Messi.

Kuntopuntari

Man City: V, V, V, H, H

21.11. Man City – Everton 3-0 (Valioliiga)
6.11. Man Utd – Man City 0-2 (Valioliiga)
3.11. Man City – Club Brügge 4-1 (Mestarien liiga)
30.10. Man City – Crystal Palace 0-2 (Mestarien liiga)
27.10. West Ham – Man City 1-0 rp. (Liigacup)

PSG: V, V, T, V, T

20.11. PSG – Nantes 3-1 (Ligue 1)
6.11. Bordeaux – PSG 2-3 (Ligue 1)
3.11. RB Leipzig – PSG 2-2 (Mestarien liiga)
29.10. PSG – Lille 2-1 (Ligue 1)
24.10. Marseille – PSG 0-0 (Ligue 1)

Poissaolijat

Man City
Kevin De Bruyne (korona)
Ferran Torres (jalkavamma)
Benjamin Mendy (hyllytys)
Jack Grealish (epävarma)

PSG
Rafinha (lonkkavamma)
Julian Draxler (lihasvamma)
Juan Bernat (valmentajan päätös)

Arvioidut avaukset

Man City (4-3-3)

Sterling, Foden, Gabriel Jesus
Gündogan, Rodri, Silva
Cancelo, Dias, Stones, Walker
Ederson

PSG (4-3-3)

Neymar, Mbappé, Messi
Gueye, Verratti, Wijnaldum
Mendes, Kimpembe, Marquinhos, Hakimi
Donnarumma

Valmentajien kommentit

Pep Guardiola, Manchester City:

Guardiola puhui ottelun alla Lionel Messin arvaamattomuudesta ja PSG:n vahvasta hyökkäyskalustosta.

– Messiä vastaan on todella vaikea pelata. Joskus kun hänellä on pallo, hän ei tiedä mitä hän aikoo tehdä – joten kuvittele, että sinun täytyy tietää, mitä hän aikoo tehdä.

– On pelaajia, joista tietää etukäteen, menevätkö he oikealle vai vasemmalle. Kun Messillä on pallo, hän ei edes itse tiedä tarkalleen, mitä hän aikoo tehdä.

– En voi kertoa pelaajille, mitä Messi tekee, mutta sama pätee myös Neymariin, Kylian Mbappéen, Ángel Di Maríaan, kaikkiin heidän hyökkääviin pelaajiin.

Guardiolan mukaan Mestarien liigan taso kovenee vuosi vuodelta, jonka vuoksi jatkopaikan lunastaakseen tarvitsee suoriutua entistä paremmin.

– Minulla on tunne, että jokainen kausi on vaikeampi päästä 16 parhaan joukkoon. Vastustajat, managerit, pelaajat ovat kovempia ja kovempia.

– Huomenna [keskiviikkona] meillä on mahdollisuus edetä jatkoon, ja jos teemme sen, se on hyvä asia seuralle ja pelaajille. Yritämme tehdä sen.

Mauricio Pochettino, PSG:

– Viime kaudella, kun pelasimme täällä, hallitsimme ottelua, mutta he tekivät maalin joka kerta päästessään rangaistusalueellemme, Pochettino sanoi muistuttaen viime kauden välieräkohtaamista.

– Mutta tämä jälleen uusi peli, erilainen peli. Meidän on luotava paikkoja ja tehtävä niistä maaleja. Voittaminen on tärkeintä, koska jos me nappaamme voiton, selviydymme varmuudella jatkoon.

Ottelun televisiointi

Etihad Stadiumilla pelattava huippuottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana C More Sport 1:ltä, C Moren suoratoistopalvelusta ja Discovery+:lta.

C Moren studiolähetys alkaa aikaisemmin pelattavien otteluiden myötä jo 19.00. Man Cityn ja PSG:n välisen ottelun selostaa Tuomas Virkkunen.