Manchester Cityn manageri Pep Guardiola myöntää, että tällä hetkellä ei ole realistista ajatella, että hänen joukkueensa ottaisi vielä Liverpoolin kiinni Valioliigan mestaruustaistossa.

City hävisi lauantaina kotonaan paikallisvastustajalleen Manchester Unitedille 1-2 (lue otteluraportti). Aiemmin samana päivänä sarjakärki Liverpool pöllytti Bournemouthia vieraskentällä lukemin 3-0 ja siirtyi jo 14 pistettä Cityn edelle. Liverpoolin ja Cityn välissä toisena on vielä Leicester, joka on 11 pistettä perässä Liverpoolia ennen sunnuntain otteluaan Aston Villaa vastaan.

Guardiolan ryhmän olisi voitettava kaikki loput sarjapelinsä, jos se haluaa yltää 98 pisteeseen, jolla se vei viime kaudella mestaruuden. Viime keväänä Liverpool jäi Citystä vain yhden pisteen päähän.

Mutta edes yli puoli kautta kestävä voittoputki ei takaisi Citylle välttämättä mitään, kun ottaa huomioon Liverpoolin nykykunnon. Jürgen Kloppin valmentama joukkue ei ole hävinnyt tämän kauden Valioliigassa vielä kertaakaan, ja tasapeliinkin se on taipunut vain kerran, lokakuussa Manchester Unitedin vieraana.

Valioliigan historiassa ei ole ikinä nähty tilannetta, jossa joukkue olisi noussut 14 pisteen takaa-ajomatkalta mestaruuteen. Guardiola myönsi lauantain pelin jälkeen, että mestaruuden uusimisen todennäköisyys on pieni, mutta hänen on suojattiensa kanssa yritettävä.

– Nyt ei ole aika ajatella sitä (mestaruutta), kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Meidän on yritettävä jatkaa. Vielä pelataan monesta asiasta.

– Meidän ajatuksemme ovat siinä, mitä meidän on tehtävä seuraavassa pelissä. Ei ole realistista ajatella [Liverpoolin] kiinniottamista.

– Tietysti se on todella vaikeaa, koska vastustaja on pelannut 16 ottelua ja voittanut niistä 15. Heillä on uskomaton putki päällä ja me olemme välillä menettäneet pisteitä. Mutta meidän velvollisuutemme on jatkaa.

Guardiola kertasi lauantain ottelun kulkua Sky Sportsin haastattelussa. Hän moitti joukkueensa ensimmäisen puoliajan puolustustyöskentelyä, mutta kehui Cityn kokonaisesitystä.

– Päästimme heidät (Unitedin) vastahyökkäyksiin kolme tai neljä kertaa avausjaksolla ja he olivat kliinisiä, mutta olen enemmän kuin iloinen meidän esityksestämme. Me laitoimme heidät paineen alle ja loimme paikkoja. Olen yleisesti ottaen tyytyväinen esitykseen. Ei kaduttavaa.

Nicolás Otamendi puski Manchester Cityn kavennuksen 85. minuutilla. Kuva: Getty Images

– Minä tiedän, keitä me olemmme joukkueena. Olen iloinen, että saan työskennellä näiden jätkien kanssa. Me yritimme ja yritimme toisella puoliajalla. Valitettavasti teimme maalin myöhään, emmekä saaneet käännettyä peliä.

Manchester Cityn laitapakki Kyle Walker sanoi Sky Sportsille, että pelaajien on otettava vastuu kehnoista tuloksista.

– Meidän puolustajien on nostettava kädet pystyyn. Meidän on pidettävä nollapelejä ja ehkä hyökkääjien on onnistuttava maalinteossa enemmän.

– Heillä (Unitedilla) oli ottelusuunnitelma, ja se toimi. Heillä on nopeita pelaajia nopeilla alueilla ja he yrittävät vahingoittaa vastustajaa vastahyökkäyksillä. Kunnia sinne, mihin se kuuluu. He nostivat tasoaan tänään.

– Manageria ei voi syyttää. Hän on voittanut lukuisia pokaaleja.

– En osaa selittää, miten olemme tässä tilanteessa. Tästä tulee vaikeaa, Liverpool on liekeissä. He napsivat voittoja ja me emme. Ero on iso, mutta me taistelemme loppuun asti.

OptaJoe

@OptaJoe
32 - This is Pep Guardiola’s worst points return after the first 16 matches of a top-flight season in his managerial career (32 pts). Sluggish.