Entinen Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Joey Barton uskoo Phil Fodenin voivan periä David Silvan roolin seuran keskikentällä. 33-vuotias espanjalainen vahvisti tällä viikolla jättävänsä Etihadin tulevan kauden jälkeen (lue lisää).

Silva on edustanut vuoden kuluttua Cityä 10 vuoden ajan.

Foden pelasi viime kaudella kaikki kilpailut huomioiden 25 ottelussa. Barton uskoo Pep Guardiolan tarjoavan 19-vuotiaalle Englannin nuorten maajoukkuemiehelle sopivan kehitysalustan.

– Hän on pelaaja, josta on jo pitkään povattu tähteä. Se tapa jolla Pep ja joukkue ovat häntä käsitelleet, on poikkeuksellinen. He ovat nostaneet hänet oikeaan aikaan esille, Barton kehui Sky Sportsille.

– Näyttäisi siltä, että Phil Foden on nuori kruununperijä. Hänellä on vielä paljon töitä tehtävänä päästäkseen David Silvan tasolle. Silva on ollut itselleni jo pitkään Valioliigan paras pelaaja.

– Fodenilta kuitenkin löytyy kaikki ominaisuudet.Voitte odottaa näkevänne enemmän Fodenia varsinkin tammikuusta lähtien. Tuolloin he alkavat kasvattamaan häntä Man City -legendan kenkiin.