Monilla Arsenalin kannattajilla on kaksijakoiset muistot hollantilaishyökkääjä Robin van Persiestä.

Viime keväänä uransa kotimaassaan lopettanut van Persie, 36, edusti Arsenalia vuosina 2004-2012 tehden Tykkimiehille 280 ottelussa yhteensä 132 maalia.

Kesällä 2012 hän suuntasi kuitenkin kilpailijaseura Manchester Unitediin, jonka kanssa hän voitti heti ensimmäisellä kaudellaan Valioliigan mestaruuden.

Van Persien lähtöä ei katsottu hyvällä Arsenalin kannattajien keskuudessa. Toimihan hän sitä ennen myös Arsenalin kapteenina. Van Persien mukaan hänellä ei ollut vaihtoehtoja, koska lontoolaisseura ei tarjonnut hänelle uutta sopimusta.

– Aikaani Arsenalissa voi verrata avioliittoon. Minä ja vaimoni, Arsenal, olimme naimisissa kahdeksan vuotta, sanoi van Persie BT Sportin haastattelussa.

– Kahdeksan vuoden jälkeen vaimoni mahdollisesti kyllästyi minuun. Siinä faktat.

– Asioista voi olla eri mieltä, mutta fakta on se, ettei Arsenal ikinä tarjonnut minulle uutta sopimusta.

– Siinä vaiheessa on katseltava ympärilleen. Minä olin kunnianhimoinen. Halusin yhä voittaa liigan. Sellaista elämä on.

Van Persien perässä olivat kummatkin Manchesterin pääsarjaseurat sekä yksi joukkue Englannin ulkopuolelta.

– Minulla oli lopulta kolme vaihtoehtoa. Yksi ulkomaan vaihtoehto katosi nopeasti. Sitten jäljelle jäivät City ja Manchester United.

– Ihmiset eivät tiedä, että siirron aikana tapahtuu paljon asioita kulisseissa. Siinä tulee paljon asioita vastaan. Valinta on tehtävä omien tavoitteiden mukaan, mutta on myös kohdattava tosiasiat.

– Yksi pääasia oli, että Arsenal kyllästyi minuun. Siitä lähdettiin liikkeelle. He eivät tarjonneet minulle uutta sopimusta.

– He eivät antaneet minulle vaihtoehtoa.