Fulhamin manageri vastasi José Mourinholle: ”En ole kenellekään anteeksipyyntöä velkaa”

© Kuva: Getty Images

Fulhamin manageri Scott Parker ei pyytänyt keneltäkään anteeksi, vaikka hän nimesikin vahvan miehistön keskiviikkoillan 1-1-tasapeliin Tottenhamia vastaan (lue otteluraportti).

Tottenhamin oli määrä pelata Fulhamia vastaan jo 30. joulukuuta, mutta ottelu peruttiin koronaviruksen puhkeamisen takia vain joitain tunteja ennen avausvihellystä.

Tottenhamin ja Aston Villan kamppailu siirrettiin keskiviikolta samasta syystä, minkä vuoksi Valioliiga asetti Fulhamin lyhyellä varoitusajalla Tottenhamin uudeksi vastustajaksi keskiviikkoiltaan.

Parker ei pikaisesta ottelusiirrosta ilahtunut, vaan piti Fulhamin kohtelua ”skandaalina” ja ”todellisena hulluutena”. José Mourinholta ei puolestaan sympatiaa herunut, sillä hän piti 48 tunnin valmistautumisaikaa tarpeeksi riittävänä.

Ottelun alla Mourinho päätti jopa vaatia Parkerilta anteeksipyyntöä, jos hän nimeäisi parhaan joukkueensa keskiviikon Fulham-otteluun. Tähän Parker, joka teki vain yhden muutoksen kokoonpanoonsa tapaninpäivän Southampton-tasapelistä, ei kuitenkaan suostunut.

– En ole kenellekään anteeksipyyntöä velkaa. Tämä seura ei ole kenellekään anteeksipyyntöä velkaa, Parker vastasi Mourinhon vaatimuksiin lehdistötilaisuudessa 1-1-tasapelin jälkeen.

– Ulkopuolelta on helppo huudella ja nähä asiat haluamallaan tavalla, mutta se juoni on kaukana todellisuudesta. Kentällä oli kaksi pelaajaa, jotka ehtivät harjoitella vain yhden päivän ajan. He palasivat juuri koronakaranteenista ja pelasivat saman tien tänään.

– Kentällä oli pelaajia, jotka olivat harjoitelleet vain 3-4 päivää. Ongelmani tämän ottelusiirron suhteen ei ollut kahden päivän valmistautumisaika. Ymmärrän sen.

– Ongelmani oli se, että 16 päivää sitten tällä ottelulla oli tarkka ajankohta. Sen jälkeen olemme kuitenkin saaneet 10 positiivista koronavirustestiä, mukaan lukien pari henkilökunnasta, ja maanantaiaamuna meille kerrottiin, että tämä peli pelataan nyt.

– Se oli ongelmani. Ihmiset ymmärsivät ahdinkomme, emme vetäneet sitä hatusta. Olemme olleet hyvin avoimia tilanteemme suhteen, muiden turvallisuuden vuoksi. Tämä joukkue saapui paikalle tarkoituksella ja kahden kovan treenipäivän jälkeen. Lopulta, saimme pelistä miellyttävän tuloksen.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?