Valioliigan lauantaipäivä huipentui Tottenhamin ja Chelsean väliseen derbyotteluun Wembley Stadiumilla.

Chelsea lähti otteluun Euroopan TOP5 -pääsarjojen ainoana joukkuuena, joka ei ollut vielä hävinnyt yhtäkään ottelua kaikki kilpailut mukaan lukien.

Tämä pitkä putki tuli kuitenkin tänään päätökseensä, kun Mauricio Pochettino johdatti joukkueensa tyrmäävään 3-1-voittoon lontoolaisnaapureistaan, jotka näyttivät olevan aivan hukassa heti pelin alusta lähtien.

Spurs osui kahdesti Chelsean verkkoon jo ensimmäisen 16 peliminuutin sisään, tehden vielä kolmannen toisen jakson alussa. Vierasjoukkue sai kovan yrittämisen jälkeen yhden lohtumaalin viisi minuttia ennen päätösvihellystä, mutta kärsi lopulta kauden ensimmäisen tappionsa.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
#THFC: Lloris (C), Aurier, Alderweireld, Foyth, Davies, Dier, Sissoko, Eriksen, Dele, Son, Kane. #COYS

Latest odds from @WilliamHill 👉 spurs.to/ChelseaXI

Chelsea FC

@ChelseaFC
Today's team to play Tottenham...

#TOTCHE

Tottenham lähti otteluun ilman kolmea avainpuolustajaansa; Kieran Trippieriä, Davinson Sánchezia ja Jan Vertonghenia. Maurizio Sarri ei sen sijaan tehnyt yhtään muutoksia aiempaan kokoonpanoonsa, kun Chelsea pelasi maalittoman tasapelin Evertonia vastaan ennen maajoukkuetaukoa.

Kotijoukkue aloitti ottelun ryminällä ja avasi maalihanat jo seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Dele Alli nikkasi Christian Eriksenin täydellisen keskityksen maalin perukoille, kun Chelsea-maalivahti Kepa Arrizabalaga ei onnistunut nyrkkeilemään palloa tiehensä.

Tottenham sai tiukkaan kamppailuun unelma-alun, ja täysin ansaitusti. Chelsea ei tuntunut pääsevän millään pois Tottenhamin paineen alta, kun Pochettinon ryhmä lisäsi kierroksia.

Heung-min Son kävi kahdesti lähellä maalintekoa, mutta eteläkorealaisen viimeistely ei ollut tarpeeksi tasokasta. Ensimmäinen yritys lensi ylitse maalin, ja toisen esti Kepan komea torjunta.

Kaksi rankkaria Wolverhamptonia vastaan aiheuttanut Juan Foyth rikkoi Eden Hazardia Spursin rangaistusalueen sisällä, mutta erotuomari Martin Atkinson ei viheltänyt tilanteesta pilkkua.

Kotijoukkue osui pian jo toistamiseen, kun Kepa nukahti maalillansa täysin.

Harry Kanen kova kaukolaukaus ohitti sekä David Luizin että espanjalaismaalivahti Kepan suht helposti, mutta Englannin maalitykkiä ei haitannut. Osuma oli jo Kanen yhdeksäs hänen viimeiseen 11 otteluun, ja 25. maali kaikki Lontoon derbyt mukaan lukien.

OptaJoe

@OptaJoe
25 - Harry Kane has scored 25 goals in Premier League London derbies for Tottenham, a haul only Teddy Sheringham can better for the club (32). Capital.

Kepa korjasi aiempaa virhettään upealla torjunnalla ottelun 30. peliminuutilla Toby Alderweireldin puskusta. Tämä ei kuitenkaan ollut iso lohtu Chelsealle, joka ei yksinkertaisesti löytänyt keinoja murtaa Spursin tiukkaa puolustusta.

Hazard kaadettiin Tottenhamin rangaistusalueella jo toistamiseen ensimmäisen puoliajan lopuilla, mutta Atkinson ei ollut vieläkään kiinnostunut.

Tottenham oli vielä lähellä osua jo kolmannen kerran, kun Son tykitti tulisen volleyn kohti maalia Eriksenin syötöstä. Kepa piti Chelsean kuitenkin vielä mukana pelissä upealla refleksitorjunnalla.

Chelsea pääsi toisella puoliajalla hieman paremmin mukaan otteluun. Mateo Kovacic pääsi laukomaan oivasta paikasta vapaapotkun jälkeen, mutta kroattipelaajan viimeistely jäi uupumaan. Myös Willian pääsi hyvälle maalintekotontille, mutta brasilialaisen laukaus kimposi kuitenkin juuri ja juuri maaliriman yli.

Juuri kun Chelsea tuntui saavan ottelusta otteen, Spurs iski jälleen. Son pujotteli näppärästi tiensä Jorginhon ja Luizin välistä Chelsean rangaistusalueelle, eikä Kepa onnistunut pysäyttämään Spurs-laiturin tarkkaa viimeistelyä.

Sarri vaihtoi kentälle sekä Ross Barkleyn että Pedron, mutta keltapaidat eivät vieläkään löytäneet ratkaisuja maalinteko-ongelmiinsa.

Spurs oli lähellä huudattaa kotikatsomoa jo neljännen kerran, kun peliä oli takana vajaat 70 minuuttia. Englantilaistähdet Kane ja Alli tuhlasivat kuitenkin hyvät paikkansa lähietäisyydeltä.

Spurs vetäytyi syvälle omalle puoliskollensa, iskien silloin tällöin vastaan nopeilla muutaman syötön hyökkäyksillä.

Chelsea oli jäämässä jo toista kertaa peräkkäin ilman maaleja, mutta vaihdosta sisään tullut Olivier Giroud antoi joukkueellensa hieman lohtua puskiessaan César Azpilicuetan keskityksen Spurs-vahti Hugo Lloris’n selän taakse viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

OptaJoe

@OptaJoe
20 - Olivier Giroud is only the second player in @premierleague history to score 20 goals as a substitute (Jermain Defoe 24). Cameo. #TOTCHE

Vierasjoukkueen kiri jäi kuitenkin lyhyeksi, ja ottelu päättyi kuin päättyikin Spursin 3-1-voittoon.

Tottenham nousi voittonsa myötä Chelsean ohitse sarjataulukon kolmannelle sijalle. Spurs on nyt viisi pistettä paalupaikalla olevaa Manchester Cityä jäljessä – Chelsean ero kärkeen kasvoi sen sijaan jopa seitsemään pisteeseen.

Valioliiga lauantaina 24. marraskuuta

Klo 17:00

Brighton-Leicester 1-1 (1-0)
1-0 Glenn Murray (15.)
1-1 Jamie Vardy (79.)

Everton-Cardiff 1-0 (0-0)
1-0 Gylfi Sigurdsson (59.)

Fulham-Southampton 3-2 (2-1)
0-1 Stuart Armstrong (18.)
1-1 Aleksandar Mitrovic (33.)
2-1 Andre Schurrle (43.)
2-2 Stuart Armstrong (54.)
3-2 Aleksandar Mitrovic (63.)

Manchester United-Crystal Palace 0-0 (0-0)

Watford-Liverpool 0-3 (0-0)
0-1 Mohammed Salah (67.)
0-2 Trent Alexander-Arnold (76.)
0-3 Roberto Firmino (89.)

West Ham-Manchester City 0-4 (0-3)
0-1 David Silva (11.)
0-2 Raheem Sterling (19.)
0-3 Leroy Sane (34.)
0-4 Leroy Sane (90.)

Klo 19:30

Totteham-Chelsea 3-1 (2-0)
1-0 Dele Alli (7.)
2-0 Harry Kane (16.)
3-0 Heung-min Son (54.)
3-1 Olivier Giroud (85.)