Liverpool voitti Tottenhamin torstaina vieraskentällä 3-1 Valioliigassa.

𝗧𝗘𝗔𝗠 𝗡𝗘𝗪𝗦 ⚪️ Lloris (C), Aurier, Rodon, Dier, Davies, Doherty, Hojbjerg, Ndombele, Bergwijn, Son, Kane.

Liverpool FC

@LFC
⭐️ #TOTLIV TEAM NEWS ⭐️

Fabinho misses out with a minor muscle issue.

Liverpoolilla oli sauma siirtyä johtoon heti toisella minuutilla, kun Mohamed Salah tarjoili paikan Sadio Manélle, mutta senegalilaistähti laukoi boksin sisältä niukasti ohi.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Tottenham heilutti verkkoa toisessa päädyssä. Son Heung-min pelasi näppärästi yhteen Harry Kanen kanssa ja karkasi maalintekoon, mutta videotarkistus paljasti korealaistähden olleen paitsiossa, joten osuma hylättiin.

Kummallakin maalivahdilla riitti töitä avausjaksolla. Etenkin Mané ja Son pitivät Alisson Beckerin ja Hugo Lloris’n kiireisinä.

Pitkään näytti, että tauolle lähdetään tasalukemissa, mutta Liverpool siirtyi johtoon ensimmäisen puolikkaan neljännellä lisäminuutilla. Mané sai mainion pystysyötön Jordan Hendersonilta ja pelasi pallon maalin edustalle Roberto Firminolle, jonka tarvitsi enää siirtää peliväline tyhjään verkkoon. Lloris ja Tottenhamin toppari Eric Dier vaikuttivat kummatkin olettavan, että toinen menee syöttöön väliin. 0-1.

Spurs 0-1 Liverpool HT:

Shots: 2-7
Shots on target: 1-4
Pass accuracy: 84%-88%
Possession: 42%-58%

Tottenham teki heti tauolla kaksi vaihtoa. Avausjaksolla pariin otteeseen nilkuttanut Kane teki tilaa Erik Lamelalle ja Serge Aurierin paikan otti Harry Winks. Myös Liverpool suoritti yhden vaihton laittamalla Joël Matipin tilalle Nathaniel Phillipsin.

Liverpool aloitti toisen puolikkaan räväkästi ja tuplasi johtonsa jo 47. minuutilla. Lloris torjui Manén laukauksen, mutta irtopallo tuli Trent Alexander-Arnoldille, joka tykitti kuulan takanurkkaan. 0-2.

Vieraat ehtivät hädin tuskin juhlistaa osumaansa, kun Tottenham iski jo kavennuksen. Pierre-Emile Højbjerg sai pallon Stephen Bergwijniltä boksin tuntumaan ja laukoi suoraan syötöstä kierteisen kudin lähes yläkulmaan. 1-2.

Salah oli viedä Liverpoolin uudestaan kahden maalin karkumatkalle 56. minuutilla, mutta videotarkistus paljasti, että pallo osui hyökkäyksen aikana Firminon käteen. Näin ollen maali hylättiin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Liverpool iski jälleen, ja tällä kertaa osuma pysyi voimassa. Tottenhamin toppari Joe Rodon laittoi rintansa väliin Alexander-Arnoldin keskitykseen, mutta pallo meni suoraan hänen selkänsä takana vaanineelle Manélle, joka täräytti pallon sisään. 1-3.

Liverpool nousi voiton myötä neljänneksi ja Tottenham jatkaa kuudentena.