Liverpool haki tiistai-iltana Villa Parkilta elintärkeät kolme sarjapistettä kukistamalla Aston Villan maalein 2-1.

Ottelun alku oli äärimmäisen viihdyttävä. Jo kolmannella minuutilla Douglas Luiz pääsi maalinedushässäkästä niittaamaan isännät johtoon. Liverpool-puolustajien näkemyksen mukaan tilannetta oli edeltänyt rike, mutta protestointi ei muuttanut tuomiota: 1-0.

Villan johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Toisessa kenttäpäädyssä tapahtui vain pari minuuttia myöhemmin. Liverpool-toppari Joël Matip laukoi irtopallosta tasoituksen, joka oli jossain määrin hyvin samankaltainen kuin ottelun avausosuma. Tämä maali tarkastettiin VAR:lta mahdollisen rikkeen vuoksi, mutta tasoitusmaali pysyi voimassa: 1-1. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

6 - This is the first time both Aston Villa and Liverpool have scored against each other inside the first six minutes of a Premier League meeting. Chaotic.

Salama-alun jälkeen Villa Parkilla pelattiin liki tunti maaleitta. Toisen jakson lähestyessä puoliväliään Villa-puolustus nukahti ja Sadio Mané pääsi niittaamaan ottelun voittomaalin. Luis Díaz keskitti vasemmalta laidalta, ja täysin vaille vartiointia maalin edustalle jäänyt Mané puski pelivälineen maaliin: 1-2.

Manésta tuli maalinsa myötä kolmas Liverpoolin pelaaja, joka on tällä kaudella rikkonut Valioliigassa 15. maalin rajapyykin. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Firepower™

Liverpoolin johto oli sulaa yhtä nopeasti, kuin Villan avausjaksolla. Manén maalista oli hädin tuskin ehtinyt kulua viittä minuuttia, kun Danny Ings pyyhälsi läpiajoon. Hyvänä viimeistelijänä tunnettu englantilaishyökkääjä kuitenkin kompuroi palloon ratkaisevalla hetkellä ja tilanne kuivui kokoon.

Ings aiheutti Liverpool-puolustukselle päänvaivaa jatkuvalla syötöllä. Maalinälkä oli kova, mutta siitä huolimatta entinen Liverpool-hyökkääjä jäi maaleitta, vaikka sai kertaalleen lauottua pallon Alissonin selän taakse: paitsiolippu oli kuitenkin pystyssä.

2-1-vierasvoitto piti Liverpoolin mestaruushaaveet elossa. Liverpool nousi nyt tasapisteisiin sarjakärki Manchester Cityn kanssa, joka pelaa ”tasoittavan” ottelunsa huomenna keskiviikkona Wolvesin vieraana.