Videoavusteinen tuomarointi, VAR, on luonnollisesti herättänyt debyyttikaudellaan Valioliigassa paljon parran pärinää. Useampi sarjan manageri tuomitsi systeemin jo ennalta, ja muistaa huomauttaa tästä jokaisen ottelun jälkeen. Kuvatallenteiden tarkastusmahdollisuus on kaikesta huolimatta nyt käytössä, ja siihen on asennoiduttava.

Arsenalin valmentaja Unai Emery ei ole ollut kärkkäimpiä aiheen kommentoijia, mutta maanantai-illan tappiollinen Sheffield United -ottelu avasi myös espanjalaisen sanaisen arkun. Luotsi manasi tilannetta, jossa erotuomari Mike Dean ei käyttänyt systeemin tuomia mahdollisuuksia.

– Yksi tilanne oli hyvin selkeä; Sokratisia rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Näin tilanteen alueeltani selkeästi; hän ajoitti hyppynsä kulmapotkutilanteessa oikein, ja tilanteesta olisi pitänyt tuomita pilkku.

Kreikkalaistoppari vedettiin hypystään alas boksissa.

– VAR on olemassa juuri näitä tilanteita varten. Mielestäni tämä olisi pitänyt tarkistaa kuvista, ja tehdä päätös sen jälkeen. VAR on täällä auttamassa erotuomareita.

Emery ei sulattanut tappiota, mutta antoi isännille tunnustuksen.

– Emme ansainneet hävitä, mutta arvostan Sheffieldin työtä, ja heidän yheyttään kannattajiin. 1-0 -tilanteessa he tunsivat itsensä riittävän vahvoiksi saavuttaakseen voiton.

Huolimatta yhdestä selkeästä epäonnistumisesta maalintekotilanteessa, yksi Arsenalin valopilkuista maanantaina oli hyökkääjä Nicolas Pépé. Ketsuppipullonsa korkin kanssa tuskaileva norsunluurannikkolainen oli käynnistämässä useampaakin vaarallista tilannetta.

– Hän parantaa, ja pikku hiljaa löytää itseluottamuksensa. Seuraava askel on vain onnistuminen maalitilanteessa.

Sheffield United nousi voitolla yhdeksänneksi, Arsenal jatkaa viitostilalla.

Lähde: The Telegraph