Valiocast: 105 miljoonaa maksaneesta Paul Pogbasta piti tulla Man Unitedin pelastaja – tulikin riippakivi: ”Tämä on mennyt irvokkaaksi showksi”

Paul Pogba on tällä kaudella pelannut vain 520 minuuttia Valioliigaa. Tiistaina uutisoitiin, että Pogba kävi nilkkaoperaatiossa onnistuneesti, mutta paluuta kentille saadaan vielä odottaa. Valiocast paneutui tuoreimmassa jaksossaan Pogban uraan Manchester Unitedissa.

Pogba palasi Unitediin vuonna 2016 silloisella maailmanennätyssummalla, 105 miljoonalla eurolla. Juventuksessa ihastuttaneesta Pogbasta odotettiin Unitedin pelastajaa ja tähtipelaajaa, joka voisi haastaa toden teolla Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon.

– Kolme ja puoli vuotta myöhemmin kukaan ei nosta Pogbaa tälle tasolle (kilpailemaan Messin ja Ronaldon kanssa). Tämä on mennyt irvokkaaksi showksi, mitä siellä on tapahtunut. Puhe on Pogban kohdalla kaikessa muussa kuin pelissä, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila lataa.

Kulunut kausi on mennyt Pogban kohdalla penkin alle nilkkavammojen takia. Loukkaantumisille ei mahda mitään, mutta keskustelu ei ole ollut miehen kuntoutumisessa tai palaamisessa kentälle. Keskustelu on käynyt lähinnä sen ympärillä, haluaako Pogba pelata enää Unitedissa. Omaa showtaan on vielä pyörittänyt Pogban agentti Mino Raiola, joka on antanut todella jyrkkiä kommentteja Man Unitedista.

Myös Pogballa on peiliin katsomisen paikka.

José Mourinho kävi United-potkujen jälkeen kertomassa Portugalissa valmentajille yhdestä pelaajasta, joka halusi kurvailla omalla Bentleyllään kotiin Burnley-ottelusta. Onhan tätä oireilua ollut jo pitkään. Ei hän ole ihan sellainen peruspelaaja pukukoppikäyttäytymisessä, ja siinä on valmentajat varmasti ajoittain kovilla.

– Hän on kuitenkin erittäin hyvä keskikenttäpelaaja, ja tilastot sen myös osoittavat.

Jaksossa keskustellaan myös siitä, mitä Pogban tapaus kertoo Manchester Unitedista. Lisäksi jaksossa arvioidaan sitä, mihin suuntaan Pogban ura on tällä hetkellä menossa. On hyvä muistaa, että 26-vuotias Pogba on jalkapalloilijana parhaassa iässä.

– Emme voi vain syyllistää Unitedia. Hän on myös kaivanut itse kuoppaa omalle uralleen. Kehitys on pysähtynyt tässä kolmen kauden aikana. Ja nämä vuodet ovat erittäin tärkeitä hänen uransa kannalta. Nyt ei olla jäähdyttelemässä, vaan nyt pitäisi takoa, kun rauta on kuuma, Laurila muistuttaa.

Laurila arvioi myös Ole Gunnar Solskjærin tapaa peluuttaa Pogbaa, jossa olisi hänen mukaansa huomattavasti parantamisen varaa.

– Pogba on kaikin puolin sellainen pelaaja, jonka United tarvitsisi sinne. On se aika uskomaton tilanne.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Jakson aiheet

  1. Paul Pogban ura rumassa laskukiidossa (1.20)
  2. Otteluruuhkan järjettömyys (22.11)