EM-kisat alkavat pikku hiljaa kääntyä loppusuoralle. Toinen välieräjoukkue saatiin selville perjantai-iltana, kun Wales löi Belgian maalein 3-1.

Pienten juhlaa

Mistä Ranskan EM-turnaus muistetaan? Jos ei nyt puhuta huliganismista ja muista ikävistä asioista, niin päällimmäisenä tulee mieleen pienten maiden riemumarssi. Wales on neljän parhaan joukossa. Britanniaan kuuluvan maan väkiluku on kolme miljoonaa.

Yhdestä välieräpaikasta kilpailee Islanti. Siellä väkiluku vasta pieni onkin, 323 000. Toki mukana on yhä perinteisempiäkin isoja jalkapallomaita, kuten Saksa, Italia ja Ranska, mutta silti. Harvemmin ovat pienet olleet näin vahvasti esillä.

Wales näytti maalinteon mallia

Walesin kolme maalia Belgiaa vastaan nosti joukkueen tehtyjen maalien saldon tässä turnauksessa jo 10:een. Se on muuten brittijoukkueeksi todella paljon. Viimeksi Britannian maa on tehnyt näin paljon maaleja arvoturnauksessa vuonna 1966. Englanti iski tuolloin 11 maalia.

OptaJoe

@OptaJoe
10 - #ENG (11 in 1966 WC) are the only British side to score more goals at a major tournament than #WAL at #EURO2016. Rampant.

Joukkue vs. yksilöt

Walesin ja Belgian välisessä ottelussa näkyi hyvin, mikä merkitys on joukkueena pelaamisella. Belgialla oli paperilla lähes jokaiselle pelipaikalle asettaa parempi pelaaja, mutta Wales voitti 3-1.

Walesilla ei oikeastaan edes ollut mitään hätää. Belgia puski hyökkäyksiä ilman päämäärää. Lopussa ainoa kohde tuntui olevan Marouane Fellaini. Kysymys kuuluu, onko kritiikki kohdistettava päävalmentaja Marc Wilmotsiin vai myös belgialaiseen pelaajakasvatukseen?

Raymond Verheijen

@raymondverheije
Fantastic 3-1 win tonight by the Welsh TEAM against the 11 talented Belgian INDIVIDUALS #TogetherStronger

Marianne Miettinen

@MarianneMiettin
Belgian pelaajakoulutusfilosofia perustuu siihen,et futis on 1v1 peli.Hyviä ne siinä onkin hyökkäyssuuntaan,mut joskus joutuu puolustamaanki