34-vuotias Jermain Defoe keikkuu 14 maalillaan Valioliigan kärkipäässä, vaikka muista maalikuninkuudesta kilvoittelevista pelaajista poiketen hän taisteleekin putoamisviivan tuntumassa. Sunderlandin selviytymistaistelulle Defoen maalit ovatkin elintärkeitä.

Konkarihyökkääjä uhkuu edelleen pelihaluja, mutta yllättäen Defoen lähipiiristä tiedustellaan säännöllisesti jo eläkepäivien perään.

– Äitini kyselee minulta jatkuvasti, että kuinka kauan oikein aion vielä pelata. Ja että milloin oikein suoritan valmentajalisenssin, Defoe naurahti Sky Sportsille.

– Totta puhuen en tiedä itsekään, vaan otan kaiken päivä kerrallaan. Kysyn usein ystäviltäni, kuten Les Ferdinandilta ja Ian Wrightilta, että eikö heillä ole ikävä pelaamista. Ja on heillä. Ei vain treenejä ja pelejä, vaan jätkien kanssa pukukopissa hengaamista ja sen sellaista.

Defoe osui toissa viikolla jälleen kaksi kertaa tolppien väliin, kun Sunderland otti elintärkeän 4-0-voiton Crystal Palacesta. Miehen maalijanon ja peli-ilon säilyminen onkin ”Mustille kissoille” todellinen henkireikä kevään ajan. Tai miksei kauemminkin.

– Olen aina pitänyt tärkeänä sitä, että pelaajat yrittävät pelata niin pitkään kuin voivat. Siksi olen yrittänyt pitää itsestäni huolta, sillä rakastan pelaamista, Defoe toteaa.