Manchester Unitedin manageri José Mourinholla on paljon pohdittavaa kokoonpanonsa suhteen torstai-illan Manchesterin derbyn alla. Sivussa ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Juan Mata, Chris Smalling ja Phil Jones, sekä viikon sisällä loukkaantuneet Zlatan Ibrahimovic ja Paul Pogba.

Zlatan teloi vakavasti polveaan viime torstain Anderlecht-ottelussa eikä enää tällä kaudella pelaa. Pogba puolestaan sai lihasvamman sunnuntain Burnley-pelissä, ja seuraa ainakin derbyn vielä katsomosta. Jotain kaksikon merkityksestä Unitedille ja Mourinholle kertoo se, että Zlatan ja Pogba ovat kaksi eniten otteluita kaikissa kilpailuissa tällä kaudella pelannutta valioliigapelaajaa.

OptaJoe

@OptaJoe
47 – No Premier League players have played more games in all comps this season than Paul Pogba (47) and Zlatan Ibrahimovic (46). Absence.

Jotain hyvääkin Unitedille kuuluu, sillä Antonio Valencia puolestaan on toipunut pelikuntoon.

Ottelun urheilulliset panokset ovat sen verran suuret, että Mourinho viis veisaa Manchesterin herruudesta. Voitolla United nousisi sarjataulukossa Cityn ohi neljänneksi, ja se riittää motivaatioksi.

– Cityä parempi sijoitus ei merkitse mitään. Jos me olemme viidensiä ja he kuudensia, olemme Cityn edellä, mutta vailla mitään merkitystä, Mourinho toteaa Sky Sportsille.

– Jos he ovat kolmansia ja me neljänsiä, on sillä paljonkin merkitystä.

– Kyse ei ole Pep Guardiolasta tai Citystä. Kyse on tavoitteista. Haluamme päästä Mestarien liigaan, ja sinne meillä on yhä kaksi ovea avoinna (Valioliiga ja Eurooppa-liiga), United-manageri muistuttaa.