Capital One Cupin eli Liiga Cupin eilisellä pelikierroksella nähtiin muutama yllätys. Aston Villa onnistui tiputtamaan hallitsevan Valioliiga-mestari Manchester Cityn jatkosta kahdella jatkoajan maalillaan. Vaikkei Cityn manageri Roberto Mancini pidäkään Liigacupia tärkeimpien tavoitteidensa joukossa, juoksutti hän kentälle miehistön, jossa olivat muun muassa Joleon Lescott, James Milner, Gareth Barry, Carlos Tevez ja Mario Balotelli.

Ottelu alkoi Cityn komennossa, kun Balotelli iski alkutahdit 27. minuutin kohdalla. Barryn oman maalin jälkeen City nousi vielä 2-1 johtoon Aleksandar Kolarovin maalilla, mutta tämän jälkeen Agbonlahorin iskemä maali vei ottelun jatkoajalle. Villa oli lopussa selvästi vahvempi ja iski vielä kaksi maalia jatkoajalla. Näin hieman yllättävä 2-4 -voitto Paul Lambertin miehistölle.

Eniten kuohuntaa kuitenkin ottelun jälkeen Cityzensin managerissa herätti hänen kohtelunsa muiden managerien toimesta. Suorastaan raivoissaan ollut italialainen on sitä mieltä, että häntä kohdellaan erityisen huonosti muiden Valioliigan managerien toimesta: ”Aina kun sanon jotain (neljännelle erotuomarille) he (muut managerit) tulevat. Old Traffordilla ja muilla isommilla stadioneilla he eivät sano ikinä mitään. Kun muut managerit puhuvat tuomarille, ei kukaan tule valittamaan. Kun minä puhun tuomarille rauhassa, he aina tulevat”.

Mancini sanoo, ettei voi sietää tälläista käytöstä. Hänen mukaansa Lambert tuli mukaan hänen ja neljännen erotuomarin rauhalliseen keskusteluun antamatta jätetystä keltaisesta kortista. ”Olen väsynyt tähän manageriin, koska en sanonut hänelle mitään. Hän (Lambert) tulee joka kerta, mutta tietyille muille managereille hän ei sano mitään. Olen väsynyt tähän, erittäin väsynyt. Olen väsynyt heidän (muiden managerien) käytökseen ja on parempi, että tietyt managerit olisivat vain hiljaa, koska en puhu heille”, avautuu Mancini. Hän epäilee, että syy saattaa piileä hänen italialaisuudessaan.

Päivän muista otteluista nostettakoon Leedsin 2-1 -voitto Evertonista ja Wiganin vakuuttava 1-4 -voitto West Hamista.

Tässä kaikkien otteluiden tulokset:

Bradford City – Burton Albion 3-2
Chelsea – Wolverhampton Wanderers 6-0
Crawley Town – Swansea City 2-3
Leeds United – Everton 2-1
Manchester City – Aston Villa 2-4
Milton Keynes Dons – Sunderland 0-2
Preston North End – Middlesbrough 1-3
Southampton – Sheffield Wednesday 2-0
Swindon Town – Burnley 3-1
West Ham United – Wigan Athletic 1-4