Ajoittain loistavaa hyökkäyspeliä esittänyt Manchester United tarrasi kiinni jatkopaikkaan Eurooppa-liigassa, kun se nujersi A-lohkon kotiottelussaan Feyenoordin loppuluvuin 4–0.

Wayne Rooney aloitti maalinteon 35. minuutilla, ja Juan Mata kasvatti Unitedin johtoa 69. minuutilla. Kolmannen osuman teki Feyenoordin maalivahti Brad Jones omiin 75. minuutilla, ja vaihtopelaaja Jesse Lingard kaunisteli vielä lukemia lisäajalla.

Kapteeni Rooney viimeisteli kaikkien aikojen 39. euromaalinsa ja nousi yksin Unitedin parhaaksi maalintekijäksi eurokentillä. Onnistujiin lukeutui myös toista kertaa Unitedin avausmiehistössä nähty Henrikh Mkhitarjan, joka osoitti ansaitsevansa jatkossa peliminuutteja.

Lohkon kärjessä kymmenessä pisteessä komeilee Fenerbahçe, joka kaatoi kotiottelussaan Zorjan 2-0. Maalintekijät olivat Miroslav Stoch ja Simon Kjær.

Vähintään tasapelin viimeisestä ottelusta tarvitsevalla Unitedilla on nyt koossa yhdeksän pistettä ja Feyenoordilla seitsemän pistettä. Lohkojumbo Zorja on kahdessa pisteessä.

Viimeisen kierroksen otteluparit ovat Zorja–Manchester United ja Feyenoord–Fenerbahçe. Mukana on 32 joukkuetta, kun Eurooppa-liigan ensimmäinen pudotuspelikierros käynnistyy ensi vuoden helmikuussa.

Sir Jadeja fan

@SirJadeja
Awesome Goal By Wayne Rooney 1 - 0. Wow!

Unitedin manageri José Mourinho lähetti kentälle vahvan kokoonpanon. Paul Pogba, Mata, Rooney ja Zlatan Ibrahimović olivat mukana avausmiehistössä – samoin pitkästä aikaa mahdollisuuden saanut Mkhitarjan.

Pogba pakotti Jonesin torjuntaan reilun vartin kohdalla, ja sitä seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Jones esti myös Michael Carrickin maalintekoyrityksen.

Kovaa kritiikkiä viime aikoina saanut Rooney huudatti kotiyleisöä ensimmäisenä, kun hän nosti pallon Jonesin yli verkkoon Ibrahimovićin esityön jälkeen. Maali oli miehelle kauden ensimmäinen Old Traffordilla.

Manchester United

@ManUtd
Congrats to @BlindDaley, who makes his 100th appearance for #MUFC this evening!

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Mkhitarjan näytti karkaavan läpiajoon, mutta Jens Toornstra pysäytti miehen kyseenalaisin keinoin. Heti perään Jones torjui Matan noston.

Vajaan tunnin kohdalla Mkhitarjan oli jälleen esillä. Hän ohitti useamman vastustajan ja tykitti pallon sivuverkkoon.

Helpottava toinen osuma tuli vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Carrickin pallonriiston jälkeen. Ibrahimović oli mukana upeassa hyökkäyksessä, jonka Mata päätti Rooneyn erinomaisesta tarjoilusta.

chuboi 🇳🇬🇨🇦

@ChuBoi
Mata 2-0. Great team goal, nice assist from Rooney. #MUFC

Kolmannen kerran vieraiden puolustus puhkaistiin reilu vartti ennen loppua. Marcus Rashford löysi Ibrahimovićin, joka puolestaan yritti syöttää Mkhitarjanille. Pallo kimposi epäonnisen Jonesin kautta sisään.

Osa yleisöstä oli jo poistunut stadionilta, kun Lingard onnistui lisäajan toisella minuutilla ja tuuletti osumaansa tanssimalla akatemiakaverinsa Pogban kanssa.