Lauantain iltaottelussa Lontoon olympiastadionilla kohtasivat West Ham ja Arsenal. Kotijoukkue Ironsilla on takanaan poikkeuksellisen huono syksy, se on Valioliigan taulukossa vasta sijalla 16, kerättyään 13 pistettä. Gunners majailee hyvin tutulla tilalla; neljäntenä.

Todella kovavauhtisen ottelun lopuksi vedonlyöjät eivät juhlineet – vierasvoittokerroin jäi näistä lähtökohdista pieneksi.

Isänniltä puuttuivat avauskokoonpanosta muiden muassa puskumaalien erikoismies Michail Antonio, sekä puolustaja Aaron Cresswell. Toppari James Collins avasi ottelun, mutta kykeni jatkamaan sitä vain viisi minuuttia. Hänen paikkansa otti Álvaro Arbeloa. Arsenalin riveistä puolestaan olivat sivussa edelleen sivussa sekä Héctor Bellerín että Santi Cazorla, ja myös nivusvaivainen Olivier Giroud.

Ottelun alussa Arsenal hyökkäsi painotetusti vasenta laitaa, Alex Oxlade-Chamberlainin kautta. Kovin vaarallisia tilanteita joukkue ei kuitenkaan isäntiensä maalille ensimmäisen 10 minuutin aikana saanut luotua. 12. minuutilla Nacho Monreal sai kahteen otteeseen pallon West Hamin maalin etutolpalle, mutta epäonnistui molemmilla kerroilla hoitamaan sen viimeiselle ratkaisijalle. Hammers-puolustus ei kuitenkaan missään nimessä vakuuttanut otteillaan.

16. minuutin kohdalla Arsenal sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun, josta Shkodran Mustafi oli lähellä puskea pallon maaliin. Tuloksena lopulta kuitenkin vain maalipotku.

Hammersin ensimmäisestä tilanteesta vastasi Dimitri Payetin antaman loistosyötön jälkeen Manuel Lanzini, jonka yrityksen Petr Cech onnistui torjumaan kulmapotkuksi.

24. minuutilla kotijoukkueen puolustus hölmöili. Pallo Angelo Ogbonnan jalasta Francis Coquelinin kautta Alexis Sánchezille. Tämä pääsi siirtämään Mesut Özilille, jolla oli edessään metrikaupalla tyhjää maalia; 0-1.

Syöttökuninkaana tutuksi tullut Özil on tällä kaudella keskittynyt enemmänkin viimeistelemään tilanteita; nyt syntyi kauden neljäs osuma.

Mesut Özil has scored more goals for Arsenal than he has for any other club:

Arsenal (28)
Real Madrid (27)
Werder Bremen (17)
Schalke (1)

Erittäin kovavauhtisena edenneen otteun 35. minuutilla Oxlade-Chamberlainin loistosyöttö vapautti Sánchezin läpiajoon, mutta yksi heikko kosketus palloon vei sen chileläisen jalasta niin kauas, että Darren Randolph Ironsin maalilla ehti torjuntaan.

Energisenä tunnetut West Hamin kannattajat olivat vieraitten hallitessa peliä poikkeuksellisen hiljaisia, mikä kirvoitti englantilaiseen huumoriin niin paikan päällä kuin sosiaalisessa mediassa.

James Olley

@JamesOlley
#afc fans singing: "Is this the Emirates?"

Juuri ennen taukoa Ashley Fletcher keskitti onnistuneesti takatolpalle, Pedro Obiang ehti palloon ensimmäisenä mutta ei saanut puskuaan tolppien väliin. Samassa tilanteessa Arsenalin kolmosvaihtoehtona oikean puolustajan paikalla ottelun aloittanut Gabriel väänsi ilmeisesti polvensa. Brasilalainen palasi kuitenkin vielä jakson lopuksi kentälle, ja jatkoi toisellakin puoliajalla paikallaan.

Tempo ei laskenut toisellakaan jaksolla

50. minuutilla omien kannattajiensakin hampaissa viime aikoina ollut Oxlade-Chamberlain jatkoi päivän hyviä otteitaan. Tyylikkään harhautuksen jälkeen pallo Sánchezille, joka puolestaan vapautti Theo Walcottin lähelle maalintekoa. Puolustajan ahdistamana tämän veto kuitenkin reippaasti ohi.

Ottelun tahti ei tuntunut ensi jakson jälkeen juuri rauhoittuneen. Vain hetkeä Walcottin tilanteen jälkeen Hammers tuli lujaa päälle. Ensin Lanzini ja Fletcher olivat lähellä syötellä pallon maaliin asti, mutta viimeinen siirto keskeytyi puolustukseen. Fletcherillä oli välittömästi tämän jälkeen vetopaikka – laukaus ei lopulta kuitenkaan löytänyt perille saakka.

Gabrielin kolhut saivat jatkoa, kun tämä löi päänsä yhteen Arthur Masuakun kanssa puskutilanteessa. Takaraivoon auennut haava vei puolustajan taas hetkeksi kentän sivuun hoidettavaksi.

Edimilson Fernandez teki tilaa André Ayew:lle kotijoukkueen kenttämiehistössä 63. minuutilla. Myös vieraat vaihtoivat pian tämän perään, kentälle Aaron Ramsey, pois muutamaankin otteeseen maalipaikoissa epäonnistunut Theo Walcott.

West Ham loi hurjan vauhdin keskellä enenevissä määrin painetta vieraittensa maalille, kunnes 72. minuutilla Sánchez niittasi tilanteeksi 2-0. Tehomies jätti tilanteessa sekä Masuakun että Ogbonnan taakseen ja ampui lujaa takanurkkaan.

22 - Alexis Sanchez has been involved in 22 goals in his last 24 Premier League appearances (16 goals, 6 assists). Excellence.

Jo ennen maalin syntymistä valmisteltu vaihto tehtiin heti sen jälkeen. Vaihtoon Irons-kapteeni Mark Noble, kentälle Andy Carroll.

79. minuutilla Sánchez iski jo kauden kymmenennen maalinsa. Boksin ulkopuolelta, epätäydellisestä asennosta ammuttu veto jälleen vasempaan alakulmaan. Neljä minuuttia myöhemmin kotijoukkue rikkoi nollansa. Payetn tavaramerkinomainen, uskomaton vapaapotku pamahti tolpan ja yläriman risteykseen. Cechin vielä ihmetellessä loistovetoa paikalla ehti Carroll; tilanteeksi 1-3.

Vain hetki kavennuksesta Oxlade-Chamberlainin loistoilta sai kruununsa. Kova, kierteinen veto kaukaa oikeaan nurkkaan, 1-4. Tåmäkään ei riittänyt, vaan Sánchez sai hattutemppunsa täyteen paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. Manageri Slaven Bilicin ilme kentän laidalta kertoi paljon, kulttihahmon lähtö kulttiseurasta saattaa olla hyvin lähellä.

6 - Alexis Sanchez has been directly involved in six of Arsenal's last eight Premier League goals (5 goals, 1 assist). Pivotal.