UEFA julkisti vastikään eurooppalaisten seurajoukkueiden vuoden 2015 talouslukuja käsittelevät tiedot. 130-sivuisesta raportista paljastuu muun muassa se, että Manchester Unitedin velkataakka on jyrkässä kasvussa ja huimasti lähimpiä ”kilpailijoita” suurempi.

Raportin mukaan Unitedin velan määrä kasvoi vuonna 2015 25 prosentilla. Unitedilla kerrotaan olevan 200 miljoonaa euroa enemmän velkaa kuin millään muulla eurooppalaisella jalkapalloseuralla. Manchester Unitedin velan määrä on 536 miljoonaa euroa, ja listauksen kakkosen Benfican 336 miljoonaa.

Glazerin suvun ostettua Manchester Unitedin vuonna 2005 seuran velkataakka on ollut jatkuvassa kasvussa, fanien kiukuksi ja harmiksi. UEFA seuraa jatkuvasti seurojen taloudenpitoa ”Financial Fair Playn” merkeissä, ja on langettanut vuosittain muun muassa siirtokieltoja tai sulkua europeleistä rangaistukseksi holtittomasta taloudenpidosta.

Manchester Unitedia eivät kuitenkaan Financial Fair Play -rangaistukset ihan heti uhkaa, sillä seuran tulot ovat lähes yhtä suuret kuin velat – 521 miljoonaa euroa vuonna 2015. Maailman jalkapalloseuroista vain Real Madrid ja Barcelona kirjauttivat Unitedia suuremmat voitot.

Myös heikentynyt punta on kasvattanut Unitedin velkataakkaa, mutta suurta syytä huoleen ei sikäli ole, että vuonna 2016 seura kirjautti ennätyssuuren 588 miljoonan euron voiton.

Lähde: Goal.com